Lastolite Joe McNally Ezybox Speed-Lite Plus

Lastolite Joe McNally Ezybox Speed-Lite Plus softbox

Redactie DIGIFO... 2012 0
(Review uit DIGIFOTO Pro 2 2015) Hoe kleiner de lichtbron, hoe harder het licht. Het gebruik van een reportagefllitser levert al snel fllinke slagschaduwen en harde contouren op. Om het licht zachter en diffuser te maken, biedt een softbox uitkomst. Lastolite maakt met de Joe McNally Ezybox Speed-Lite Plus een handig en uiterst mobiel softboxje.

De Joe McNally Ezybox is met afmetingen van 22x22 cm en een gewicht van 250 gram behoorlijk compact en licht. Er wordt een tas meegeleverd, maar eenmaal opgevouwen past hij met gemak in een cameratas. Door de universele maat past de softbox op alle reportageflitsers. Je bevestigt de softbox door middel van een elastische band om de flitser, het is dus niet nodig om klittenband op de flitser te plakken.Een groot voordeel van het kleine formaat is de mobiliteit die het oplevert. De Joe McNally-Ezybox is niet alleen eenvoudig mee te nemen, maar ook tijdens gebruik is het kleine formaat erg handig. Je hebt geen lampstatief nodig om de softbox te gebruiken. Je kunt de flitser, inclusief softbox, op de flitsschoen van je camera laten zitten, of de flitser in je hand houden als je met een kabel of draadloos werkt.

Lichtkwaliteit

Net zoals bij flitsers het geval is, geeft een grotere softbox zachter licht dan een kleine. Je zou denken dat de kleine Joe McNally-softbox nog steeds behoorlijk hard licht geeft. Toch zorgt de constructie voor prettig diffuus licht. Het is een wereld van verschil in vergelijking met het harde flitslicht dat rechtstreeks van een reportageflitser komt. Bovendien kan de mini-softbox door de relatief geringe verspreiding van het licht dienst doen als een spotlight, in combinatie met het aanwezige licht. Zo bepaal je heel gemakkelijk waar de aandacht van de toeschouwer naartoe moet gaan. Grote groepen zul je er niet mee kunnen uitlichten,  maar voor portretfotografie is het kleine Ezyboxje ideaal.

Controle

Om het flitslicht nog meer onder controle te krijgen, worden bij de Joe McNally mini-softbox verschillende diffuse doeken geleverd. De buitenste doek is wit, maar de witte binnenste doek kan vervangen worden door een goud- of zilverkleurig exemplaar. Plaats je de goudkleurige doek, dan wordt het licht van de flitser iets warmer, de zilverkleurige doek geeft wat meer contrast.

Lastolite en Joe Mcnally

Zoals de naam doet vermoeden, is de Joe Lastolite McNally Ezybox Speed- Lite Plus gebouwd in samenwerking met professioneel fotograaf Joe McNally, die bekend staat om zijn creatieve gebruik van licht. De McNally-serie bestaat uit een aantal lichtvormers van hoge kwaliteit voor reportageflitsers. Meer info: lastolite.com.


Testfoto

Conclusie

Wil je het meeste uit je reportageflitser halen, dan is een goede lichtvormer onontbeerlijk. Met de Lastolite Joe McNally Ezybox Speed-Lite Plus maak je het harde flitslicht egaler en zachter. Daarnaast is het een zeer compacte oplossing, die je altijd bij je kunt dragen. De mobiliteit en flexibiliteit die het kleine softboxje levert, zorgen ervoor dat je lichtkwaliteit met sprongen vooruit gaat.

Specificaties

Adviesprijs €104,94
Afmetingen 22 x 22 cm
Gewicht 250 gram
Importeur www.transcontinenta.nl

DIGIFOTO Pro 3.2015

Deze Lastolite Joe McNally Ezybox Speed-Lite Plus review komt uit DIGIFOTO Pro 2.2015 en is geschreven door Thomas Kouveld. Je kunt deze editie (of andere voorgaande nummers) los bestellen voor €7,95 incl. verzendkosten (Nederland).

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie