Langverwacht Nikon f/0.95-objectief aangekondigd!

Christel de Wolff 647 0
Het langverwachte Noct-objectief van Nikon is geïntroduceerd: de extreem lichtsterke NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct.

Het objectief heeft de klassieke uistraling van Nikon Noct in F-vatting, maar biedt uitzonderlijke nieuwe mogelijkheden. De grote Z-vatting heeft het mogelijk gemaakt om daadwerkelijk te fotograferen met een diafragma van f/0.95. Van portretten tot nachtlandschappen, door de ongekende diepte en scherpte van het objectief, til je je foto's naar een heel nieuw niveau. Het objectief leent zich ook uitstekend voor video's met een cinematografische stijl.

Constructie Nikon Noct

Het objectief heeft twee anti-reflectiecoatings, ARNEO Coat en NANO Crystal Coat , die samen werken om beeldschaduwen en lichtvlekken tegen te gaan. De aberratiecorrectie is ingrijpend verbeterd dankzij het nauwkeurig geslepen asferische lenselement met een grote diameter. De robuuste fluorcoat stoot water, vuil en vocht af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

Via een OLED-schermpje op het objectief kun je het diafragma, de scherpstelafstand en de scherptediepte snel zien, ook in het donker. Daarnaast is het objectief geruisloos te bedienen met de intuitieve instelring en kun je maar liefst 17 functies toewijzen aan de Fn-knop.

Prijs en beschikbaarheid

Wie aan de slag wil met de NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct moet wel even in de buidel tasten. Het objectief, dat vanaf 31 oktober beschikbaar zal zijn, heeft een adviesprijs van € 8.999,-.

Info: nikon.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel