Laibox actioncam laat je lenzen wisselen

Laibox actioncam laat je objectieven wisselen

Itam van Teeseling 346 0
Als je aan de piek zit van je creatieve kunnen met je huidige actioncam, dan zou je eens een poging kunnen wagen met de nieuwe Laibox. Deze gecrowdfunde cam biedt de mogelijkheid om objectieven te wisselen, waardoor er opeens veel meer mogelijk is.

Het is voor het eerst dat een actioncam de optie biedt verschillende objectieven te mounten. Laibox laat via hun Indiegogo-pagina weten dat er momenteel een prototype van de camera beschikbaar is met een Dual 13MP lens. Dit groothoekobjectief is zo gemaakt dat lensvervorming geëlimineerd wordt, daarnaast biedt dit objectief een grotere scherptediepte.

Andere objectieven zijn nog in ontwikkeling . Zo komt er een "double sensor module" waarmee het mogelijk is om 8X optische zoom te bereiken. Ook is er een panoramalens in ontwikkeling. Dit objectief heeft een hoek van 170 graden waardoor in één keer een panoramafoto te maken is, zonder dat er meerdere foto's aan elkaar "geplakt" hoeven te worden. Andere toekomstige objectieven zijn een 360 graden lens en een 3D-lens.

Mounten als legoblokjes

Mounten lijkt een fluitje van een cent te zijn. In beeldmateriaal dat Laibox beschikbaar heeft gesteld is te zien dat de objectieven met een magneetje simpel vast te klikken zijn en los te halen. Iets wat erg handig kan zijn als je in the middel of the moment bent tijdens bijvoorbeeld het snowboarden.

Alleen nog maar een prototype

De actioncam is zoals eerder gezegd nog steeds in ontwikkeling. Laibox heeft inmiddels het beoogde bedrag via Indiegogo binnengesleept om de camera in productie te nemen. Hun Indiegogo-pagina meldt dat er in april 2018 een eerste shipment mogelijk is.

Andere kenmerken

Naast de verwisselbare objectieven biedt de Laibox-cam nog wat andere handigheidjes. Zo heeft hij een 180 graden draaibaar schermpje waardoor goed te zien is wat er wordt gefilmd, ook als de camera op jou gericht staat.

De cam filmt in 4K op 30 fps en heeft een 14 megapixel sensor. De batterij, waarmee in 4K twee uur achter elkaar gefilmd kan worden, kan verwisseld worden tijdens het filmen. Al is nog niet helemaal duidelijk hoe dit precies werkt. Ook krijgt de camera een stereomicrofoon.

 

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam