Kunsthal: tentoonstelling Hoek van Holland door Peter de Krom

Max Mostert 704 0
Fotograaf Peter de Krom, opgegroeid in ‘de Hoek’, keerde van 2010 tot 2015 terug naar zijn dorp en schoot daar een aantal fotoseries. De Kunsthal presenteert tot 24 mei 5 van deze beeldverhalen.

Met de tentoonstelling in de Kunsthal te Rotterdam sluit Peter de Krom zijn carrière als fotograaf af. De Krom is geboren in 1981 en opgegroeid in het Rotterdamse ‘de Hoek’.  De Krom is meervoudig Zilveren Camera-winnaar. Hij verhuisde in 2010 naar Breda voor een foto-opleiding aan Academie Sint Joost. In dat zelfde jaar verhuisde hij weer terug naar zijn geboorteplaats. Dit maal om Hoek van Holland eens goed voor zijn lens te plaatsen.

Scootrangers, Peter de Krom, Hoek van Holland. Via Kunsthal

Over de tentoonstelling Hoek van Holland

In de tentoonstelling komen 5 fotoseries voorbij; De scootmobielclub, De naaktlopers in het duin, De ten dode opgeschreven palmboom op het strand, Zonaanbidders op de parkeerplaats op een zomerdag en Kind bij een draaimolen.

Schetsboek, Peter de Krom, Hoek van Holland Via Kunsthal

Afwijkend gedrag

In de tentoonstelling zal De Krom zoveel mogelijk afwijken van het ‘gewone’. Zo fotografeerde hij bijvoorbeeld de elfjarige Timon die als militair met zelf geknutseld geschut door de wijk sluipt.

Timon, Peter de Krom, Hoek van Holland. Via Kunsthal

De tentoonstelling is tot 24 mei 2020  te zien in het de Kunsthal in Rotterdam. Bezoek de website voor de toegangsprijzen en voor meer informatie.