Kingjoy K2208 & Q20 Review - Veel gebruiksgemak en hoge kwaliteit

Kingjoy K2208 & Q20 Review - Veel gebruiksgemak en hoge kwaliteit

Redactie DIGIFO... 3375 0
(Review uit DIGIFOTO Pro 1 2015) Kingjoy maakt aantrekkelijk geprijsde statieven van aluminium en carbon. In deze test nemen we de K2208 en Q20 onder handen: een combinatie van carbonstatief en balhoofd.

Het K2208-statief maakt een goede eerste indruk. De driepoot is gehuld in acht lagen stevig carbon en kan tot vijftien kilo apparatuur dragen. Het Q20 balhoofd maakt gebruik van een Arca-Swiss-snelkoppelingsplaat. Met twee soepele draaiknoppen stel je de frictie in. Je kunt het balhoofd stevig vastzetten, of een beetje speling geven, zodat je de camera kunt blijven bewegen. Met een draagvermogen van zeven kilo is ook het balhoofd geschikt voor vrijwel alle grote dslr's en lichtsterke objectieven. Met een gebundeld gewicht van net geen 1,8 kilo is de combinatie prettig licht.

Doordat de poten 180 graden kunnen draaien, is het geheel op te vouwen tot een compact pakketje van 45 centimeter lang. Kingjoy levert een draagtas mee waar je de set in kunt vervoeren. Handig is dat de poten uitklappen in drie trappen, zodat ze makkelijk in een aantal hoeken te plaatsen zijn. Eenmaal uitgeschoven komt het statief, inclusief uitschuifbare middenkolom, tot een maximale hoogte van 1,56 meter. Met de stabiliteit zit het wel goed. Het statief houdt onze Canon EOS 5D Mark II met EF 24-70mm f/2.8 USM mooi overeind.

KINGJOY K2208 & Q20 Review

Ook het gebruik van grotere objectieven, zoals een 70- 200mm f/2.8, is geen enkel probleem. Voor gebruik op een zachte ondergrond heeft het statief flinke spikes onder de poten zitten, bereikbaar door de rubberen doppen van de poten te halen. Naast het normale gebruik als driepootstatief is het ook mogelijk om een van de poten los te schroeven. Deze kun je vervolgens gebruiken als monopod of wandelstok.

Conclusie

Kingjoy levert met de K2208 en Q20 een fraaie set. De twee vormen een stevige combinatie, waarmee je een flinke dslr stabiel kunt neerzetten. Met de lange spikes kun je ook in het bos uit de voeten. De mogelijkheid om een poot als monopod te gebruiken is een handige toevoeging. Al met al biedt de statiefset veel gebruiksgemak en hoge kwaliteit voor een relatief lage prijs.

DIGIFOTO Pro 1.2015

Deze KINGJOY K2208 & Q20 review komt uit DIGIFOTO Pro 1.2015. Je kunt deze editie (of andere voorgaande nummers) los bestellen voor €7,95 incl. verzendkosten (Nederland).

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie