Kijktip: Abbas Attar, fotograaf zonder grenzen

Redactie 1068 0
17 februari was de documentaire van de fotograaf Abbas Attar te zien. Close up: Abbas Attar - Fotograaf zonder grenzen. Aflevering gemist? Geen probleem terug kijken kan ook.

Fotograaf Abbas Attas heeft 50 jaar lang over de hele wereld gereisd om mensen vast te leggen. Vaak was dit in extreme omstandigheden zoals oorlogen, revoluties en de vele gezichten van diverse religies. De fotograaf vond dat een documentaire over je leven en werk iets was dat je aan het eind van je leven deed. Daarom heeft hij dit heel lang afgehouden. Toen Abbas ziek werd en het einde dichtbij kwam, gaf hij regisseur Kamy Pakdel toestemming om een documentaire te maken. 

De documentaire is verdeeld aan de hand van tien emoties en tien essentiële foto’s. Tijdens de laatste maanden van Abbas zijn leven reflecteert hij op zijn belangrijkste werk. Met de foto’s op thema wordt een intiem moment verbeeld.  Met thema's als geweld, spiritualiteit, schoonheid en verdriet. Enkele dagen na de opnames van Abbas Attar, fotograaf zonder grenzen overleed de fotograaf.

Kijk de documentaire terug op NPO start

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie