Cheap chinese lenses

Kamlan maakt veel goed met tweede versie 50mm f/1.1

Siem van Woerkom 377 0
Kamlan heeft de Mark II versie van hun 50mm f/1.1 uit 2017 vernieuwd.

Kamlan objectieven 

Kamlan heeft zijn welbekende 50mm f/1.1 opgewaardeerd voor een ware 2e versie; de KamLan 50mm F/1.1 II Micro Single Lens Head die vanaf nu te pre-orderen is voor o.a Canon EOS M, Fujifilm X, Micro Four Thirds en Sony E-Mount. 

Het grootste punt wat mensen aan te merken hadden aan de originele lens is dat hij simpelweg te zacht was. Het beeld was niet gedefinieerd en het contrast en scherpte ontbrak. Vooral bij diafragma waardes zoals f/1.1 waren foto's eigenlijk niet te gebruiken door de paarse 'fringing' en de hoeken die volledig onbruikbaar waren omdat ze zo out-of-focus waren. 

Verbeteringen

De lens is zo'n 100 euro duurder geworden, en daar horen natuurlijk verbeteringen bij. Zo is de lens behoorlijk solide (al dan niet een tikkeltje zwaarder met zo'n 650 gram) en is het handmatig scherpstellen heel wat soepeler door een nieuwe versie van de scherpstel ring. 

Wat echter voor de meeste mensen het belangrijkste factor zal zijn is de scherpte en de beeldkwaliteit in zijn geheel. Uit eerste hands-ons en previews en reviews zijn de meningen positief. Een collectieve reactie luidt dat Kamlan goed naar zijn klanten heeft geluisterd heeft en zag dat mensen liever ietsjes meer betalen en daarna betere kwaliteit mogen ontvangen. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem