Firmware updates voor 3 Lumix-modellen

Je Panasonic Lumix is weer als nieuw met deze firmware updates

Christel de Wolff 2852 0
Panasonic kondigt interessante firmware-updates aan voor drie Lumix-modellen. Deze updates moeten zorgen voor verbeterde prestaties en gebruiksvriendelijkheid.

De firmware is beschikbaar voor de Panasonic Lumix DC-GH5, de DC-GH5S en de DC-G9 en zullen onder andere de autofocus-prestaties, zwart-wit opties en geluidskwaliteit in video-opnames verbeteren.  Voor ieder Lumix-model is de update een klein beetje anders, daarom zetten we het hieronder even voor je op een rijtje.

Panasonic Lumix DC-GH5 – firmwareversie 2.3

Deze camera krijgt verbeterde AF-trackingprestaties, zodat je jouw onderwerp makkelijker kunt blijven volgen in video-opnames. Ook worden er zwart-wit effecten toegevoegd aan het Photo Style-menu: de L. Monochrome D en diverse korreleffecten.

Het zoekersscherm kan helderder worden weergeven dan het beeld dat wordt vastgelegd zodat je jouw compositie kan controleren bij weinig omgevingslicht, dankzij de Live View Boost. Met MF Assist kun je voortaan je foto's nauwkeuriger handmatig scherpstellen.

Ook voegt Panasonic een nachtweergave (Night Mode) toe, waarbij het camerascherm alle informatie in rood weergeeft zodat jij en je onderwerp niet worden gestoord door uitstraling van wit licht.

Als laatste krijgt de DC-GH5 een verbeterde geluidskwaliteit doordat de prestaties van de interne ruisonderdrukkende microfoon zijn geoptimaliseerd.

Panasonic Lumix DC-GH5S – firmwareversie 1.1

Net als de Lumix DC-GH5 worden de AF-trackingprestaties verbeterd en zwart-wit effecten toegevoegd aan deze camera. Ook wordt de geluidskwaliteit verbeterd en krijg je meer controle over de video-instellingen doordat je tijdens het aanpassen van de witbalans de Vector Scope kunt laten weergeven op het scherm.  

Panasonic Lumix DC-G9 – firmwareversie 1.1

De DC-G9 volgt in de verbeterde AF-prestaties, zwart-wit effecten en krijgt ook een verbeterde geluidskwaliteit. Net als de DC-GH5 kan de Live View helderder dan het omgevingslicht en stel je dankzij de MF Assist manueel nauwkeuriger scherp.

Daarbovenop krijgt de DC-G9 een verbeterde hoge resolutie modus waarbij het diafragmabereik van de hoge resolutie modus van f/8 nu ook naar f11 kan.

Meer informatie en downloads

Voor meer informatie en het downloaden van de firmware voor de verschillende Lumix-camera's kun je terecht op de website van Panasonic. De camerafabrikant heeft voor ieder model een ander downloadportaal gemaakt. Klik op jouw Lumix om naar de juiste pagina te gaan: DC-GH5, DC-GH5S, DC-G9. Wel is het zaak nog even geduld te hebben, de updates zijn verkrijgbaar vanaf 30 mei 2018.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel