iUSBportCamera maakt kabels (vrijwel) overbodig

Redactie DIGIFOTO Pro 4381
Hyper komt met een product waarmee je draadloos foto's en video's kunt bekijken en beoordelen op de tablet of telefoon: de iUSBportCamera. Hierdoor zijn kabels overbodig. Dit product ligt vanaf heden in de schappen bij diverse fotowinkels.

Veel studiofotografen werken 'tethered', ze hebben hun camera met een kabel aan een computer hangen zodat ze direct kunnen controleren op scherpte en een beter beeld krijgen van wat ze net geschoten hebben. Terwijl aansturing van flitsers tegenwoordig vrijwel altijd draadloos gaat, zul je in de meeste gevallen je camera nog fysiek met de computer moeten verbinden. Met de iUSBportCamera komt daar verandering in.

iUSBportCamera

Het apparaatje ter grootte van een kleine flitser schuif je in de accessoireschoen van je camera en verbind je met een kabeltje met de usb-poort van je camera. In het apparaat is een wifi-transmitter ingebouwd, zodat je een draadloze verbinding kunt opzetten met je smartphone of tablet. Momenteel is alleen ondersteuning voor iOS beschikbaar, er wordt volgens importeur Provak hard gewerkt aan versies voor Android, Windows en Mac. Daardoor moet ook een verbinding met een computer in de nabije toekomst tot de mogelijkheden gaan horen.

Gebruik

Via de bijbehorende app kun je je juist geschoten foto's direct in groot formaat bekijken. Met een druk op het scherm kun je inzoomen naar werkelijk formaat zodat je ook de scherpte goed kunt beoordelen. De naar je telefoon of tablet verstuurde foto's zijn in jpg-formaat, raw-bestanden worden gewoon opgeslagen op de geheugenkaart van je camera. Behalve om je beelden te beoordelen, kun je de iUSBportCamera ook gebruiken om je camera mee te bedienen. Zaken als iso, witbalans en andere zaken kun je aanpassen, er is liveview-beeld beschikbaar en je kunt in die laatste modus zelfs je scherpstelpunt kiezen met een tik op het scherm. Uiteraard werkt de app ook als een draadontspanner, maar dan zonder draad.

Prijs en beschikbaarheid

De huidige versie van de iUSBportCamera is geschikt voor camera's van zowel Canon als Nikon, later volgt ondersteuning voor andere merken. Het apparaat krijgt een adviesprijs van 299 euro en is per direct verkrijgbaar bij diverse fotowinkels.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Jorn Urbain

Leuke gadget.
Maar hoe ga je de studioflitsers nu aansturen?

afbeelding van Fritz de flits

Met de flash sync poort.

afbeelding van Anonymous

Dat vroeg ik me dus ook af, ik blijf dus voorlopig bij mijn eyefi kaartje, en pocketwizard.

afbeelding van C. Koedam

Dit is eenvoudig op te lossen met een flitsbeugel. (b.v. de flitsbeugel van Hama €22,00 )

afbeelding van Willem van Leuveren

Zeer bruikbaar mits er twee flitsschoenen op de camera zouden zitten.

afbeelding van RobW

Dus linksom of rechtsom, je blijft met kabels zitten...

afbeelding van RobW

Of kun je deze bovenop de PocketWizard Flex TT1 of TT5 zetten?

afbeelding van Anonymous

vraag is beantwoord: Ja dus :) Designed to match your DSLR camera. Mounts directly on camera hot shoe or any accessory cold shoe mount. Also features a standard tripod mount for additional mounting options

afbeelding van Erik Schimmel

Dit bestaat al een tijd. Heeft ook goede recenties.
http://www.camranger.com/features/

afbeelding van Mark K

Mare.. wat is t voordeel van dit boven een eye-fi.. of mis ik iets?