Introductie Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD: zoomen en genieten

Christel de Wolff 1552 0
Tamron introduceert een nieuw telezoomobjectief voor Sony E-mount full frame mirrorless camera's: de Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD. Terwijl Tamron al veel populaire telezoomobjectieven heeft geproduceerd voor DSLR en mirrorless camera's, is de nieuwe 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD het eerste telezoom model dat ontworpen is voor full frame mirrorless camera's. Het is het kleinste en lichtste 70-300mm zoomobjectief ter wereld, met een lengte van slechts 148mm en een gewicht van 545 gram.

De kleinste en lichtste telezoomlens

Tamron gebruikt een speciaal ontwerp voor mirrorless camera's en heeft opnieuw een compact formaat bereikt door het diafragma tot f/6.3 te laten verlopen naar het telebereik. De maximale diameter kon hierdoor beperkt blijven tot 77mm. Deze 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD is 's werelds kleinste en lichtste telezoomobjectief voor full-frame mirrorless camera's.

Maximale mobiliteit

Geniet van hoge resolutie in combinatie met de verbluffende bokehkwaliteiten die alleen met een tele-objectief kunnen worden bereikt. De 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD is een veelzijdig objectief voor het fotograferen van landschappen, sport en andere actie, (huis)dieren en meer. Het objectief demonstreert ook de mogelijkheden voor portretfotografie, casual snapshots en scenario's waarbij je mobiel moet zijn als je uit de hand moet fotograferen. Inzoomen op verre objecten en deze dichterbij laten komen is een van de geneugten van teleopnamen.

Fotografen die fotograferen met in-camera beeldstabilisatie of een statief gebruiken, kunnen met dit nieuwe Tamron objectief het gewicht van hun uitrusting verminderen. Bovendien behoudt de 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD een goede balans, zelfs bij gebruik met de APS-C-camera's met E-mount die kleiner zijn dan full-frame camera's. Je profiteert dan zelfs van een nog groter telebereik tot circa 450mm.

Autofocus houdt het scherp en stil

De AF-aandrijving bevat een sensor die de positie van het objectief nauwkeurig detecteert, terwijl de Tamron RXD-motoreenheid een geoptimaliseerde AF-regeling levert. Dit zorgt voor een zeer snelle en nauwkeurige autofocuswerking en stelt je in staat om scherp te stellen op continu bewegende onderwerpen die worden vastgelegd in de telezoomstand. Dankzij de uiterst stille autofocus kan het objectief discreet worden gebruikt.

Vochtbestendige constructie en coating 

Op de lensvatting en andere kritieke plaatsen, bevinden zich afdichtingen om het binnendringen van vocht en/of regendruppels tegen te gaan en een vochtwerende constructie mogelijk te maken. Dit biedt een extra beschermingslaag bij het maken van buitenopnamen onder ongunstige weersomstandigheden. Bovendien is het oppervlak aan de voorzijde van het objectief voorzien van een beschermende fluorcoating met uitstekende water- en olieafstotende eigenschappen. Het lensoppervlak is gemakkelijker schoon te vegen en is minder kwetsbaar voor de schadelijke effecten van vuil, vocht of vette vingerafdrukken, waardoor het onderhoud veel eenvoudiger is. 

De Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD heeft dezelfde 67mm filterdiameter als de andere Tamron objectieven voor full-frame mirrorless camera’s. Bij een combinatie van deze Tamron objectieven kunnen gebruikers dus filters en lensdoppen uitwisselen, waardoor het gemak vergroot wordt en de kosten geminimaliseerd.

Beschikbaarheid en prijs 

De nieuwe Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD zal vanaf eind oktober beschikbaar zijn. De adviesprijs bedraagt € 699,00.

Info: Tamron.eu
 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel