Leica D-Lux 7

Introductie Leica D-Lux 7

Christel de Wolff 559 0
Transcontinenta BV, distributeur van Leica camera's in de Benelux kondigt de Leica D-Lux 7 aan. De compact camera zal eind november beschikbaar zijn.

Met de lancering van de Leica D-Lux 7 breidt Leica haar lijn uit met een veelzijdige compact camera die beschikt over een lichtgevoelig Leica DC Vario-Summilux 10,9-34 mm f/1,7-2,8 ASPH. zoomobjectief (equivalent van 24-75 mm in 35 mm formaat). Ten opzichte van het vorige D-Lux model (Typ 109) zijn de mogelijkheden en functies uitgebreid met tal van nieuwe opties zoals een touchscreen display, Bluetooth-connectiviteit en USB-oplaad mogelijkheid. Dit alles maakt van de nieuwe Leica D-Lux 7 een ideale metgezel voor dagelijks gebruik: een veelzijdige camera die een maximum aan fotografische vrijheid biedt voor het vastleggen van unieke momenten met de befaamde en indrukwekkende Leica beeldkwaliteit.

Hoge resolutie elektronische zoeker en touchscreen

Het pallet aan functies en mogelijkheden van de Leica D-Lux lijn, met automatische belichtingsmodus, handmatige instellingen en een reeks videofuncties, wordt perfect aangevuld met een geïntegreerde, 2,8-megapixel hoge resolutie elektronische zoeker, een WiFi-module en Bluetooth-connectiviteit. Aan de achterzijde van de Leica D-Lux 7 maakt een 1,24 megapixel 3" LCD-touchscreen de beoordeling van foto's een stuk eenvoudiger. Ook kan  naast de aansturing via het menu ook het scherpstelpunt worden ingesteld met slechts één eenvoudige tik op het scherm en kunnen foto’s genomen worden zonder dat de gebruiker één van de andere bedieningselementen hoeft aan te raken.

Diverse nieuwe slimme extra mogelijkheden

Verbeteringen aan de hardware van de camera omvatten ook diverse toevoegingen aan het scala van reeds bestaande functies. Zo kan bijvoorbeeld het scherpstelpunt van een opname achteraf nog worden gewijzigd en kunnen meerdere opnamen met verschillende scherpstelpunten op elkaar worden ‘gelegd’ en samengevoegd tot één opname met behulp van de zogenaamde ‘Focus Stacking’ functie. Hiermee kan bijvoorbeeld een grotere scherptediepte bij macro opnamen gecreëerd worden. De opties van de camera zijn verder uitgebreid met video-opnamen in 4K-resolutie, met een beeldsnelheid van maximaal 30 beelden per seconde en 100 Mbit, en in MP4- en AVCHD-formaat.

Bijpassende Leica accessoires

Bij de Leica D-Lux 7 zijn verschillende accessoires verkrijgbaar. Let wel even op onderstaande punten

  • De apart verkrijgbare handgrip (4819541) kan niet gebruikt worden met de case of protector.
  • De case kan niet worden gebruikt in combinatie met de draagriem, maar wel met een aan de camera bevestigde polsriem.
  • De protectors worden geleverd zonder draagriem.
  • De draag- en polsriemen voor de Leica D-Lux 7 passen ook op de Leica C-Lux.
  • De case voor de flitser is bedoeld voor de standaard bij de Leica D-Lux 7 meegeleverde compact flitser.
  • De bestaande case (4818821), protector (4818820), draagriem (4818824) en polsriem (4818823) passen ook op de Leica D-Lux 7 maar worden EOL.
  • De bestaande handgrip (4818547) kan worden gebruikt, maar past niet 100% vanwege de veranderde camerabody en wordt EOL

De Leica D-Lux 7 fungeert als een opstap naar geavanceerde fotografie voor beginners of als een trouwe dagelijkse metgezel voor de doorgewinterde professionals. Het is de camera bij uitstek voor fotografen met gevoel voor stijl, die op zoek zijn naar een compacte camera die bovendien makkelijk communiceert met de moderne technologie van o.a. smartphones en die hen in staat stelt om het leven vast te leggen en snel te delen in hoge kwaliteit. Met de Leica FOTOS APP kun je gemakkelijk jouw foto's delen met de wereld. Meer daarover lees je hier. 

Prijs en beschikbaarheid Leica D-Lux 7

De Leica D-Lux 7 zal eind november beschikbaar zijn bij Leica Store Amsterdam, Leica Store Lisse en overige geautoriseerde Leica Dealers. Je haalt de camera in huis voor een adviesverkoopprijs van € 1.170,- inclusief BTW. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel