Monitor voor foto- en videobewerking

Introductie BenQ SW271C, USB-C monitor met levensechte kleuren

Christel de Wolff 594 0
BenQ voegt de SW271C toe aan haar PhotoVue-serie. Met een schermdiagonaal van 27 inch biedt het beeldscherm veel ruimte voor de digitale workflow. Bovendien laat het prachtige kleuren zien.

BenQ SW271C in het kort

De BenQ SW271C heeft een 4K UHD resolutie, hoge kleurnauwkeurigheid, meerdere instelmogelijkheden en functies voor professionele video- en beeldbewerking. Met de USB-C-connectiviteit verhoogt het de werkefficiëntie met snelle video-, audio- en gegevensconnectiviteit en biedt het scherm ook een handige manier om USB-C-apparaten, zoals notebooks, smartphones of tablets, snel op te laden met 60 watt Power Delivery. Bij de monitor wordt een anti reflecterende kap geleverd die kleurvervorming en reflecties van omgevingslicht effectief vermindert, evenals de Hotkey Puck, een bedrade OSD-controller. De nieuwe BenQ SW271C zal vanaf maart in de winkels liggen voor een adviesprijs van € 1.499,-.

Professionele USB-C monitor garandeert hoogste kleurnauwkeurigheid

De BenQ SW271C geeft 99% Adobe RGB, 100% sRGB en 95% DCI P3 kleurruimte dekking weer, met end-to-end kleurconsistentie bereikt door ingebouwde hardware kalibratie. Elke monitor wordt geleverd met een fabriekskalibratierapport en certificeringen van CalMAN en Pantone. Hardware-kalibratie op maat is altijd mogelijk met behulp van een 16-bit 3D Look Up Table (LUT) met BenQ's eigen Palette Master Element-kalibratiesoftware, die zorgt voor een consistente kleurweergave.

Als professional kun je ook genieten van functies zoals een verbeterde zwart-wit modus, GamutDuo - voor het vergelijken van afbeeldingen en video's in verschillende kleurruimten, AQCOLOR voor nauwkeurige kleurreproductie en 10-bits kleurdiepte. Uniformiteitstechnologie berekent de optimale kleur- en helderheidswaarden voor honderden delen van het scherm en geeft deze weer, wat resulteert in een briljant beeld met homogene belichting. Een extra brede kijkhoek van 178 graden horizontaal en verticaal maakt het gezamenlijk bekijken van werkresultaten mogelijk zonder beperkingen voor de kijkers, zelfs wanneer zij van opzij of van boven of onderaf naar het scherm kijken.

Paper Color Sync-software simuleert kleuren van fotoafdrukken op het scherm

Met de Paper Color Sync-technologie stelt de SW271C u in staat de afdrukresultaten nauwkeurig te bekijken door de uitvoer van de afdruk op papier te simuleren. De kleurruimte, het printermodel en de papiersoort kunnen worden bepaald voor optimale resultaten. Hierdoor kunnen professionele beeldredacteuren de kwaliteit van het eindresultaat al zien voordat de printopdracht is geprint.

Hoog comfort op de werkplek

De SW271C biedt maximale aanpasbaarheid aan de zitpositie om ergonomisch werken mogelijk te maken. Het display kan aan beide zijden tot 45 graden worden gedraaid en tussen -5 en 20 graden omhoog of omlaag worden gekanteld. Bovendien is de monitorvoet traploos 150 mm in hoogte verstelbaar. Voor de 90 graden draaifunctie kan de bij de levering inbegrepen anti-verblindingsafdekking gemakkelijk op staand formaat worden afgesteld. Maximaal gebruiksgemak wordt geboden door de Hotkey Puck, een bedrade OSD-controller van de laatste generatie waarmee het OSD-menu intuïtief kan worden bediend en tussen verschillende kleurmodi kan worden geschakeld. Het is ook mogelijk om persoonlijke voorkeursinstellingen toe te wijzen. De SW271C biedt aansluitingen voor DisplayPort, 2x HDMI® en 2x USB 3.1, USB-C, evenals een geïntegreerde SD/MMC-lezer, waardoor er nauwelijks iets te wensen overblijft op het gebied van connectiviteit.

Videobewerking gemakkelijk gemaakt

Het professionele beeldscherm ondersteunt diverse videoformaten en geselecteerde SDI-naar-HDMI-apparaten; filmliefhebbers kunnen hun SDI-apparaten aansluiten op de monitor en genieten van hun videomateriaal in de beste kwaliteit via een stabiele en ongecomprimeerde signaaloverdracht. De SW271C is ook bij uitstek geschikt voor efficiënte videobewerking in HDR-kwaliteit.

Info: Benq.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel