Interview met plussize model Naline Schol

Redactie 3565 0
Een poosje geleden vroegen we jullie om een bijschrift te verzinnen bij een foto van Justin Sinner. De winnaar van het best passende bijschrift zou een interview winnen. We kozen voor het bijschrift van Naline Schol

De foto van Justin Sinner laat een pitoresk schuurtje zien ergens in 'the middle of nowhere'.  Naline schreef 'Let's find some beautiful place to get lost.' Natuurlijk willen we ook met de fotograaf in gesprek, dit lees je binnenkort in DIGIFOTO Pro, maar voor nu gaan we in gesprek met Naline Schol.

In gesprek met Naline Schol

Naline Schol uit Ede is plussize model en moeder van twee jongens. Naast modellenwerk is Naline afgestudeerd maatschappelijk werker en werk ze in het dagelijks leven als ambulant werker voor jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid.

Foto door Juul de Vries

Modellenwerk

Naline doet nu ongeveer 2,5 jaar modellenwerk. 'Het modellenwerk heeft mij altijd wel geïnteresseerd maar heb er eerder nooit wat mee durven doen. Dit omdat ik niet aan de standaard maten/eisen voldoe van het modellenwerk en model zijn. Toch wilde ik de kans nemen en eens ontdekken of het mij zou lukken om modellenwerk te kunnen gaan doen. Ik ben begonnen door een Instagram account aan te maken. Ik had nog nooit eerder met een fotograaf gewerkt, dus het was vooral eerst nog selfies maken en posten.' Vlak daarna zocht ze zelf contact met een fotograaf uit Arnhem. Naline was en is nog steeds erg gecharmeerd van zijn werk! Ze heeft inmiddels al een aantal keren geshoot met deze fotograaf en heeft daar ook veel geleerd qua poses, waar op te letten en wat je wel of beter niet kan doen op een foto.

'Uiteindelijk heb ik ook maar een modellen Facebook aangemaakt omdat ik merkte dat het bereik en het netwerken toen wat makkelijker en sneller ging dan op Instagram. Inmiddels gaat dit via Instagram ook goed. Op Facebook heb je veel groepen waar je lid kan worden en waar je bijvoorbeeld oproepjes kan plaatsen om je portfolio uit te breiden en te netwerken. Zo is snel het balletje gaan rollen voor Naline. Ze heeft veel tijd en energie in haar modellenwerk gestopt en heeft geprobeerd om haar portfolio zo divers mogelijk te maken met verschillende settings en stijlen.

'Na vier maanden kwam ik in contact met Toonen- en Wientjens photography en heb ik mijn eerste publicatie gehad, in de Panorama. Hier was ik als plussize vrouw en model ontzettend trots op! Het was ook echt heel leuk en bizar te gelijk om jezelf in de winkels te zien liggen. Na deze publicatie kwam ik wat meer in beeld en is mijn modellenwerk goed van de grond gekomen. Het is vooral een uit de hand gelopen hobby geworden.'

Links: foto door Blik en Bloos fotografie, MUA: The Bridal Artist
Rechts: foto door Milton Franklyn Goedhoop

Het Perfecte Plaatje

Naline zat acht maanden in het vak en werd benaderd door Talpa of ze mee wilde doen als naaktmodel voor het programma Het Perfecte Plaatje. Dit was mede te danken aan een ander model die haar naam had doorgegeven aan Talpa. 'Het was een hele belevenis en erg spannend en leuk tegelijk! Zo ervaren was ik toen nog niet en dat maakte het extra spannend. Ook was ik in die uitzending de enige plussize vrouw die naaktmodel stond. Ik heb hier veel van geleerd en ondanks dat ik met mijn foto niet hoog had gescoord heb ik er mooie en nieuwe samenwerkingen uitgehaald en heeft dit mij als plussize model ook weer meer op de kaart gezet. Dit maakte ook dat ik als plussize model mij heb kunnen inschrijven bij Monique Sluyter Models.' Dit is voor Naline erg bijzonder. Niet zozeer omdat zij plussize is, maar omdat ze helaas haar lengte van 165 cm ook niet mee heeft.

Een droom voor Naline is om als plussize model op de cover van een bekend blad staan en een publicatie in de Playboy. 'Het lijkt mij ontzettend gaaf om als plussize vrouw/model eens in de Playboy te komen en te laten zien dat vol en rondingen mooi zijn en gezien mogen worden. Verder hoop ik te bereiken dat ik als vollere vrouw kan laten zien dat je je niet hoeft te schamen over hoe je eruit ziet. Of dat nou dik of dun is. Iedereen is prachtig en uniek op zijn of haar eigen manier. Ik hoop een voorbeeld te kunnen zijn voor (onzekere) meiden en vrouwen die niet gelukkig zijn met hun lijf. Laten zien dat je er mag zijn inclusief je rondingen, buikje, striae enzovoort.


Links: Foto door Natanya Hartgers Stam
Rechts: Foto door Sanne Verheij van Bergenhenegouwen, MUA: Saartje van Den Haute,  Corset: Sannie van der Horst, Skeletons in the Closet Clothing

DIGIFOTO Travel, terug van weggeweest

In deze, nieuwe, geüpdatete online Travel special van DIGIFOTO nemen we je mee op reis door middel van prachtige foto’s en inspirerende interviews. Laat je verrassen door de veelzijdigheid aan materiaal. Reis de ene bladzijde naar Chili, sla om en je bevindt je op Antarctica. Ontmoet volkeren in landen hier ver vandaan of maak kennis met de jongeren in de Amsterdamse Bijlmer. Kortom, de digitale DIGIFOTO Travel editie houdt voorlopig wel even zoet dankzij de inspirerende verhalen en dito foto’s van Jimmy Nelson tot Ruben Smit en Bob Luijks.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie