Intermezzo Japan

Intermezzo Japan: een ontmoeting tussen Oost en West

Christel de Wolff 349 0
Japan is een land dat altijd tot de verbeelding spreekt, vooral in de beeldende kunst. Een groep van vier kunstenaars toont de resultaten van een inspirerende reis naar Japan in een expositie in Galerie Kapper te Utrecht.
Het kwartet, verbonden aan Fotoschool Statief te Utrecht, werkt onder de naam Intermezzo Japan en heeft in mei van dit jaar het land bezocht om kunst te beleven en kunstenaars te leren kennen. De groep heeft in Nederland eigen werk gemaakt om dit vervolgens in Japan te laten zien. Vervolgens heeft men kunst gemaakt die is geïnspireerd op en gemaakt in Japan. Deze kunst wordt nu in Nederland getoond. Een eerste mogelijkheid om het werk te zien is op 29 en 30 juni in Galerie Kapper. 

^ Martin van Thiel

Intermezzo Japan

Als gevolg van deze reis exposeert Intermezzo Japan (Martin van Thiel, Cony van Rijn, Karin Vlugter en Jet Vugts) in het Fotomuseum Kyoto, in 2020. Daarnaast zijn er opties om in, onder meer,  Nara te exposeren.

Meer informatie over dit bijzondere project kun je vinden via de website van Intermezzo Japan en op het instagram-account

^ Links: Conny van Rijn |  Rechts: Karin Vlugter

Headerbeeld door Jet Vugts

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel