Goed nieuws!

Instagram kondigt nieuwe maatregel aan voor natuurbescherming

Renzo Gerritsen 341 0
Instagram heeft een nieuwe maatregel voor natuurbescherming aangekondigd over de manier waarop sommige mensenhandelaars het platform gebruiken als onderdeel van de illegale handel in dieren.

In een gepubliceerde blogpost zei Instagram dat het een inhoudadviesscherm zal gaan presenteren aan gebruikers die op zoek zijn naar hashtags die 'geassocieerd zijn met schadelijk gedrag voor dieren of de omgeving'. Dit advies linkt naar zowel de berichten als een pagina waar aanvullende informatie over de kwestie wordt verstrekt.

Naast het aanmoedigen van gebruikers om het milieu niet te beschadigen om een perfecte opname te maken, zegt Instagram: 'We moedigen u ook aan om rekening te houden met uw interacties met wilde dieren en te overwegen of een dier is gesmokkeld of misbruikt omwille van het toerisme. Wees bijvoorbeeld voorzichtig bij het betalen voor fotomomenten met exotische dieren, omdat deze foto's en video's bedreigde dieren in gevaar kunnen brengen.'

Instagram_wildlife_advisory.jpg

Gebruikers die een video of foto tegenkomen die volgens hen de richtlijnen van Instagram over deze kwestie schenden, worden aangespoord om dit te melden. Het bedrijf verklaart expliciet dat het niet toestaat dat met uitsterven bedreigde dieren worden verkocht via hun platform en dat het ook geen inhoud met dierenmishandeling toestaat.

Wat vind jij hiervan?

Lees ook: Als fotograaf op Instagram: 5 tips

Lees ook: Eindelijk: Instagram test nieuwe feature om hashtags te volgen

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo