Inspirerende lezingen in Canon Talks

Inspirerende lezingen in Canon Talks

Eefke Burg 420 0
19 november waren we aanwezig bij de inspirerende eerste editie van Canon talks. In de talkshow kwamen drie fotografen aan bod die vertellen over hun werk en hoe ze aan de slag gaan. Ook kon je zien wat er zich in de tas van de fotograaf bevindt. De volledige talkshow is online te bekijken.

Canon Talks: drie fotografen

In Canon Talks werden drie fotografen aan het woord gelaten om hun verhaal te vertellen en later was er de mogelijkheid om de fotografen allerhande vragen te stellen. De eerste fotograaf die over zijn werk vertelde was Gergo Kaszimer. De fotograaf uit Duitsland die doordeweeks werkzaam is als bankier vertelde enthousiast over het maken van zijn landschapsfoto’s. ‘Zelfs als ik moe ben na een lange dag werken, trek ik er nog steeds op uit om de natuur te fotograferen, omdat ik weet dat ik telkens weer opnieuw geïnspireerd raak,’ geeft de fotograaf aan. Het valt één van de toeschouwers op dat hij vaak fotografeert met iets in de voorgrond. De fotograaf vertelt dat hij dit doet om een illusie van diepte te creëren.

Van links naar rechts: Gergo Kaszimer, Pie Aerts, Joel Santos, talkshow-host Umberto Tan. 

Lees ook: Is de fotografie industrie meer gericht op mannen dan op vrouwen?

Vervolgens komt de Nederlandse fotograaf Pie Aerts aan het woord en ik merk dat deze de toeschouwers meteen weet te raken. Zo vertelt de maker over Albert, een 52-jarige man uit Oeganda, die ooit uit noodzaak begon als stroper. Hij werd opgepakt en werd de keuze geboden om te gaan werken voor de politie en zijn collega stropers te vangen, of de rest van zijn leven naar de cel te gaan. Dit hield wel in dat zijn hele gezin moest verhuizen naar de andere kant van het land: immers werd Albert gezien als een verrader. De verhalen die Pie vertelde bieden een unieke kijk in het leven van mensen aan de andere kant van de wereld.

Ten slotte kwam fotograaf Joel Santos aan het woord: die meer dan 40 landen heeft bezocht en winnaar is van de prestigieuze Professional Photographer of the Year award. Joel vertelt over de verhalen die hij heeft meegemaakt, waaronder vissers die hij een aantal jaar op een rij fotografeerde die inmiddels 91 en 93 jaar oud zijn.

Stel je vraag tijdens de Canon Talks

Nadat alle drie de fotografen aan het woord zijn geweest, is het mogelijk om de fotografen de hemd van het lijf te vragen, waar de kijkers dan ook gretig gebruik van maken. De uitzending werd live gestreamd via YouTube en Facebook en ook daar was het mogelijk om je vragen te stellen.

Lees ook: Waarom het starten van je eigen YouTube kanaal een goed idee is

Het is op dit moment onduidelijk wanneer er een volgende Canon Talks zal worden ingepland. Mocht je een volgende keer in staat zijn om het live mee te kijken dan is dit zeker de moeite waard omdat je alle vragen kan stellen die je wil. De volledige lezing met de interviews is hieronder terug te kijken. Daarnaast kan je hier de podcast met de resterende vragen beluisteren. 

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke