Het SUPERTRIO van Fujifilm

Het SUPERTRIO van Fujifilm

Redactie DIGIFO... 827 0
De compacte en stijlvolle camera’s van Fujifilm verdienen een serie objectieven met diezelfde kwaliteiten. De objectieven in het SUPERTRIO van Fujifilm passen precies in dat plaatje. Ze zijn compact, optisch sterk én mooi om te zien. Maar er is nog een overeenkomt: ze zijn allemaal stof- en weersbestendig.

FUJINON XF23mm f/2 R WR

Dit objectief heeft een vaste brandpuntsafstand van 23mm met een maximaal diafragma van f/2. Het objectief is ontwikkeld voor camera's met een aps-c sensor en krijgt in combinatie met zo'n dergelijke camera een equivalente brandpuntsafstand van 35mm.

Het objectief, verkrijgbaar in een zwarte en een zilveren uitvoering, bestaat uit tien lenselementen, waarvan twee asferische, in zes groepen en beschikt over negen afgeronde diafragmabladen voor een mooi bokeh. Verder beschikt het objectief over een stille autofocus die, in combinatie met een camera met fase detectie autofocussysteem, in 0.05 seconde scherp kan stellen.

Adviesprijs: € 499,-

 

 

FUJINON XF35mmF2 R WR

De FUJINON XF35mmF2 R WR heeft een brandpuntsafstand die equivalent is aan 53mm en een kijkhoek die vergelijkbaar is met die van het menselijk oog. Het maximale diafragma van f/2 zorgt voor een mooi bokeh.

Het objectief van negen elementen in zes groepen (inclusief twee asferische elementen) creëert een perfecte balans tussen hoge beeldkwaliteit en compacte afmetingen. De lens heeft de kleinste diameter van de line-up en dankzij het interne focussysteem en een stepping motor, wordt er een autofocus-tijd van slechts 0.08 seconden gerealiseerd. Ideaal dus voor snelle fotografen!

Omdat er twee asferische lenzen worden gebruikt, kon de buitenkant klein en compact worden gehouden. Het slanke, stijlvolle ontwerp is slechts 45.9mm lang en heeft een diameter van 60mm, waardoor het makkelijk in gebruik is en de fotograaf er nauwelijks mee opvalt. Dit maakt het de perfecte objectief voor portretten en voor straat- en reportagefotografie. 

Kortom: deze FUJINON XF35mmF2 R WR heeft dus een fijne veelzijdige brandpuntsafstand, een mooi groot diafragma en een snelle autofocus. Ook dit objectief is verkrijgbaar in een zwarte en een zilveren uitvoering.

Adviesprijs € 449,-

 

 

FUJINON X50mm F2 R WR

Het meest recente objectief uit het SUPERTRIO is de FUJINON X50mm F2 R WR. De brandpuntsafstand van het objectief is omgerekend 76mm, waardoor deze FUJINON X50mm F2 R WR een standaardobjectief is met voorzichtige tele-aspiraties. Mooi voor portretten en andere beelden waarin je het onderwerp en de achtergrond wilt scheiden.

Die kwaliteit is één van de kenmerken van deze nieuwe Fujifilm. Deze brandpuntsafstand en de fijne lichtsterkte van f/2 geven je de mogelijkheid om je onderwerp erg mooi van de achtergrond te scheiden. De wijze waarop je het onderwerp van de achtergrond kunt scheiden is echt fantastisch. Op deze manier kun je vrijwel op iedere plek, ongeacht de achtergrond, een mooie foto maken.

Een compact, optisch sterk én fraai objectief dat verkrijgbaar is in een zwarte en in een zilveren uitvoering.

Adviesprijs: € 499,-

Info: fujifilm.eu/nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie