Hasselblad compact en dslr op komst

Hasselblad compact en dslr op komst, met hulp van Sony

jesse kraal 13052 4
Hasselblad laat het niet bij de introductie van enkel de Lunar, er komt een heus assortiment luxe camera's van het merk. Dit bevestigt Peter Stig-Nielsen, director of professional camera products bij Hasselblad, in een interview met DIGIFOTO Pro.

Tijdens de presentatie van de  Hasselblad Lunar, gebaseerd op de Sony NEX-7, werd al enigszins duidelijk dat Hasselblad de samenwerking met Sony niet wil beperken tot slechts één camera. In de presentatie waren zelfs al tekeningen te zien van een compactcamera en een dslr. Peter Stig-Nielsen van Hasselblad bevestigt de komst van een dslr en een compactcamera in een interview dat we met hem hadden op de Photokina.

Hasselblad Lunar

Hasselblad 'RX100'

Over de techniek van beide camera's kon hij helaas nog niets zeggen, behalve dat deze bij Sony vandaan komt. Op onze vraag of de compactcamera gebaseerd is op de Sony RX100 omdat de lensmodule op de schetsen wel erg veel wegheeft van de lens op die Sony-compact volgde een veelzeggend lachje. Wij durven de voorspelling dat de compact van Hasselblad de techniek deelt met de Sony RX100 dan ook wel aan.

Hasselblad Lunar and Sony RX100

De schets van de komende compactcamera lijkt verdacht veel op de Sony RX100.

Hasselblad dslr

Voor de dslr zetten we in op techniek uit de Sony A99, maar dat durven we met iets minder zekerheid te zeggen. Het lijkt er echter op dat Hasselblad vooral gebruik wil maken van de techniek uit de meest geavanceerde Sony's in hun klasse. Ook zullen ze qua omlooptijd van de modellen meegaan met Sony. Komt er een opvolger van de NEX-7, dan zal ook de Hasselblad Lunar een opvolger krijgen aldus Peter Stig-Nielsen.

Hasselblad DLSR
Hasselblad komt ook met een dslr, wellicht op basis van de Sony A99?

Interview

We hebben een uur lang kunnen spreken met Peter Stig-Nielsen. Uiteraard over de Lunar, maar ook over de nieuwe H5D en de toekomst van het merk. Binnenkort lees je op onze website het uitgebreide interview met de director of professional camera products van Hasselblad.

Peter Stig-Nielsen
Peter Stig-Nielsen, director of professional camera products van Hasselblad.

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Frits de Beer

ach toe..... kom op... bijna 4 keer zo duur als de sony omdat???
En LELIJK.... natuurlijk mag over smaak getwist worden... maar dit...

En ik zou graag een hasselblad hebben hoor... daar niet van....
Maar hoe serieus kun je dit gedrocht noemen.

(ik hoop dat ik erg fout zit en het tegendeel bewezen wordt)

Frits de Beer

afbeelding van CKVL

Tja,
Bentley is nu ook BMW.Het blijft status,
zal ongetwijfeld een klasse apparaat zijn.

afbeelding van jesse kraal

Bentley is van VAG/Volkswagen, Rolls Royce van BMW ;)

afbeelding van Rhboks

Hasselblad is sinds de introductie van de H serie eigenlijk gewoon Fuji daar is niets mis mee.
De Fujinon objectieven voor de H serie zijn perfect, mogelijk is Zeiss een fractie beter en zo je wil kan je ook de c objectieven op een H camera gebruiken.
Fuji heeft ruim 40 jaar ervaring in compacte middenformaat camera's zoals de 645Zi of de 67 serie het zou voor Hasselblad en Fuji veel logischer zijn om in samenwerking met Sony een fullframe 645 mirrorless camera te maken. En dan bedoel ik 645 zonder cropfactor dus een sensor van 42x56mm in een compacte sobere behuizing met alleen de echte basics. Zodat de camera in een prijsklasse van 6000 tot 8000 euro kan vallen. Hiermee zou Hasselblad vernieuwend zijn en een product maken waar echt een markt voor is. Zowel vor de prof als fotoliefhebber of creatieveling die iets moois wil maken.