3 video's 10 camera's

Grote video Autofocus vergelijkingstest van Philip Bloom

Redactie DIGIFO... 1651 0
Fotografen vertrouwen al jarenlang op autofocus en meestal weet de camera goed en snel scherp te stellen op het gewenste onderwerp. Autofocus en video gaat wat minder goed samen, maar camerafabrikanten zijn hard aan de weg aan het timmeren om dit te verbeteren. In deze video's vergelijkt Philip Bloom een aantal veelgebruikte foto- en videocamera's.

Al sinds 1978 zijn er fotocamera's op de markt die automatisch scherp kunnen stellen en fotografen maken hier vaak ook gretig gebruik van. Bij video ligt dit nog een beetje anders: omdat de autofocus nog wel eens wil verspringen en omdat camera's af en toe moeite hebben met het volgen van een bewegend onderwerp, vertrouwen de meeste videografen nog steeds volledig op handmatig scherpstellen.

Gelukkig staat de techniek niet stil en zijn camerafabrikanten druk bezig om de autofocusmogelijkheden tijdens het opnemen van video's zo betrouwbaar mogelijk te maken. Philip Bloom heeft een aantal veelgebruikte camera's naast elkaar gezet om te kijken hoe het nu, anno 2017, gesteld staat met de autofocusmogelijkheden van moderne camera's.

Lees ook: Mustsee: Las Vegas in infrarood

 

Philip Bloom

Philip Bloom is een Britse filmmaker die heeft gewerkt voor grote namen zoals Lucasfilm, CNN en de BBC. Bloom is een vrij vooruitstrevende filmmaker en was één van de eerste professionele cameramannen die een film maakte met een camera met een MFT-camera (de Panasonic Lumix GH3).

Kijk voor meer informatie over Philip Bloom op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie