Google Lens weet wat je fotografeert

Reinier Zoutendijk 772 0
Met een nieuwe functie van Google Foto’s herkennen Android-smartphones binnenkort wát je fotografeert. Google Lens herkent bloemen, scant WiFi-codes en slaat visitekaartjes automatisch op.

De herkenningssoftware wordt de komende tijd geactiveerd op Android-smartphones en verschijnt op termijn ook op de iPhone.

Google Lens

Vorige week kondigde Google op het Mobile World Congress in Barcelona aan de software te activeren. In 2017 meldde Google al te werken aan software waarbij gebruik gemaakt wordt van virtual- en augmented reality in combinatie met de camera van je smartphone. Google Lens herkent bijvoorbeeld tekst en weet deze automatisch te verwerken.

Scan je een WiFi-code? Dan verbind je smartphone je automatisch met dat netwerk. En als je een foto van een filmposter maakt krijg je gelijk tips voor het kopen van kaartjes en de tijden waarop de film draait. Als je een foto van een bekend gebouw maakt herkent Lens het gebouw en krijg je historische informatie maar ook de openingstijden te zien.

Sommige toptoestellen van onder meer Samsung, LG en Huawei kunnen Google Lens ook activeren via de spraakassistent van de smartphone. Google kondigde aan Lens ook op de iPhone uit te brengen, maar op een ‘coming soon’ na is nog niet bekend wanneer.

afbeelding van Reinier Zoutendijk

Reinier Zoutendijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Reinier