Verbeter je portfoliowebsite!

Christel de Wolff 5646 0
Waarschijnlijk heb jij in de afgelopen periode erg veel thuis gezeten en had je tijd voor klusjes die maar bleven liggen, zoals het bijwerken van je portfoliowebsite. Met alleen je foto's bijwerken ben je er echter nog niet. In dit artikel lees je hoe je je portfoliowebsite het beste kunt updaten zodat deze in de smaak valt bij het publiek!

Bij het maken van je website kom je voor allerlei keuzes te staan. Allereerst bepaal je de lay-out van je website, het kleurenschema de stijl van de galerij en of je in een template werkt of de site vanaf blanco gaat opbouwen. Ook kun je ervoor kiezen om met een professionele websitebouwer te werken. Hij of zij kan jouw wensen namelijk heel snel en goed vertalen naar een technisch design. En mocht er wat aan de hand zijn, is er altijd iemand in de buurt die dat voor je kan fixen. Dit brengt natuurlijk wel kosten met zich mee, maar je kunt ook rekenen op een hoop comfort en jij kunt je bezig houden met je fotografie terwijl je de websitebouwer hun werk laat doen.

Los van het technische aspect en de lay-out moet je ook aan een aantal andere dingen denken wanneer je jouw portfoliowebsite opzet of wil gaan verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

Hoe toon je je foto’s?

Kies niet voor een verzameling van kleine thumbnails, waar een bezoeker stuk voor stuk op moet klikken. Begin direct met een grote foto (één die de aandacht trekt), om meer interactie uit te lokken. Dit nodigt meer uit tot verder onderzoeken van het foto aanbod dan de statische miniaturen. Let wel op de manier waarop je foto’s worden geladen op jouw website en plaats niet te grote foto’s want die laden een stuk trager!

Zorg voor een goede navigatie

Zorg dat je website overzichtelijk is en dat geinteresseerden alle foto’s op een handige manier kunnen vinden en bekijken. Laat je bezoekers niet verdwalen in een galerij waarna ze niet meer terug kunnen naar het menu of de homepagina. Dit werkt verwarrend en als gevolg daarvan klikken je bezoekers je website sneller weg.

Link naar andere platformen

Natuurlijk ga je niet de website van jouw grootste concurent linken op jouw website, maar een linkje naar jouw Facebook of Instagram kan geen kwaad. Ook een linkje naar jouw gallery op digifotopro.nl/gallery is natuurlijk een goede optie! Niet alleen helpt dit om mensen je te laten volgen op verschillende platformen, het geeft je website ook een stukje geloofwaardigheid in Google, wat zorgt voor een hogere score in de zoekresultaten.

Goed scoren in Google met jouw website

Meer van dit soort slimme trucjes om je website beter te laten scoren in de zoekresultaten van grote zoekmachines zoals Google leer je in onze andere artikelen:

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel