GODOX Macro flash MF12 - de beste volgens TIPA

Redactie DIGIFO... 523 0
TIPA geeft jaarlijks awards aan de beste foto- en videografie producten in verschillende categorieën. In de categorie flitsers heeft de GODOX Macro Flash MF12 de award gekregen. Lees hier wat de TIPA jury zegt over dit top-product.

De TIPA (Technical Image Press Association) werd in 1991 opgericht met als doel inzicht te geven in de beste foto-, en video apparatuur, software en toebehoren. In verschillende categorieën, van consument tot professional, worden jaarlijks de beste producten beloond met een TIPA award.

Dit jaar werden maar liefst 40 awards uitgereikt in verschillende categorieën. Het hele overzicht vind je hier

De organisatie van TIPA bestaat uit een wereldwijd panel van deskundigen die een reputatie hebben opgebouwd voor eerlijke en betrouwbare beoordeling van foto- en videoproducten. Samen besluit het panel welke apparatuur een TIPA World Award verdient. Voor Nederland is Johan Elzenga afgevaardigd. Mediapartner DIGIFOTO Pro krijgt dus steevast uit betrouwbare bron alle informatie over de verkiezing en de uitkomsten. 

BESTE FLITSER VOLGENS TIPA 

GODOX Macro Flash MF12

In de categorie flitsers heeft de GODOX Macro Flash MF12 de award gekregen. De TIPA jury zegt over dit top-product:

'TIPA-editors zijn altijd op zoek naar een product dat een hele nieuwe wereld van beeldverkenning en -expressie kan openen, en dat is zeker het geval met de Godox Macro Flash 2 en bijbehorende kitaccessoires. De flitskoppen, gemonteerd op de meegeleverde verstelbare standaards, zorgen voor een snelle installatie, plus er is ook een meegeleverde opstelling voor directe lensmontage. Een Extreme Close-up Positioning Adapter met een speciale hellingshoekstructuur maakt het mogelijk om de koppen naar binnen te richten, naar het objectief, en elke kop kan naar een andere hoek worden gedraaid voor precies het juiste lichteffect. De ingebouwde lithiumbatterij kan ongeveer 500 full power flash leveren met een snelle maximale recyclingtijd van 1,7 seconden, plus de flitser kan op afstand en draadloos worden geactiveerd. Als extra bonus bevat de kit Color Effect en Color Temperature Adjustment gels.'

Over TIPA

Na enkele jaren van discussies en vergaderingen over het idee van de oprichting van een vereniging zonder fotopers zonder winstoogmerk, kwamen redacteuren die 25 Europese fototijdschriften vertegenwoordigden uiteindelijk op 16 april 1991 bijeen in het Hotel Meridien in Parijs voor de oprichting van de Technical Image Press Association (TIPA). De oprichters wisten dat ze een grote non-profitorganisatie wilden starten, geen lobby van een paar geselecteerde leden of een marketingtool. Dus nodigden ze alle Europese fototijdschriften die in aanmerking kwamen voor lidmaatschap uit om lid te worden. TIPA werd meteen de grootste familie van onafhankelijke Europese foto- en beeldtijdschriften, bestaande uit de meest deskundige redacteuren.

Lees ook: TIPA World Awards 2022: de winnaars!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie