Gert-Jan Rodenboog wint CEWE Fotowedstrijd 'Made in Holland'

Redactie DIGIFO... 1551 0
Uit ruim 1.800 inzendingen is Gert-Jan Rodenboog uit Groningen door een professionele jury verkozen tot winnaar van de fotowedstrijd 'Made in Holland'. De keuze voor de Groninger was unaniem. De wedstrijd werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door CEWE Nederland.

Persbericht

Dit weekend werd zijn prijs, een reis voor twee personen naar Curaçao, in ontvangst genomen tijdens de feestelijke uitreiking in Madurodam. Zijn foto 'fietser in berijpt Groninger landschap' is door de vakkundige jury uitgeroepen tot mooiste, typisch Hollandse foto. 

De keuze voor de winnende foto was een unanieme", vertelt Sander Poppe, professioneel landschapsfotograaf en een van de juryleden van de 'Made in Holland' fotowedstrijd. "Technisch gezien is het een erg goede foto met een mooi weglopende lijn. De fotograaf is duidelijk vroeg opgestaan om dit typisch Hollandse plaatje te kunnen schieten. Door het prachtige licht is het bijna een kunstwerk van een Hollandse meester. Een terechte winnaar!", licht Poppe de keuze toe.

Foto © Gert-Jan Rodenboog
Winnende foto: 'Fietser in berijpt Groninger landschap' 

Gert-Jan is ontzettend blij met het winnen van de prijs: 'Ik had dit niet verwacht en ben een beetje overdonderd, maar ik ben erg blij verrast met deze uitzonderlijke en grote prijs. Geweldig!'

CEWE Photo Awards 'Made in Holland'

Om kans te maken één van de 10 winnaars te worden in de 'Made in Holland' fotowedstrijd konden mensen vanaf 14 april hun foto insturen waarop een van de typisch Hollandse aspecten van ons land op een bijzondere en originele manier is vastgelegd.

De wedstrijd heeft een stormvloed aan kwalitatief hoogwaardige foto's opgeleverd, in totaal zijn er ruim 1.800 foto's ingestuurd. Een vakjury, bestaande uit Sander Poppe (Professioneel landschapsfotograaf), Baudouin Verschueren (Managing Director bij CEWE Benelux), Hans Kluppel (Redacteur Zoom.nl), Jan-Willem Verschuuren (General Director bij Sigma Benelux) en Marius van Pijpen (Fotografiedocent), heeft uit de 100 genomineerden 10 winnaars gekozen gebaseerd op de kwaliteit en originaliteit van de foto's. De prijs werd uitgereikt door Wendy Pasop, Brand Manager bij CEWE Nederland.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie