CEWE organiseert tweede editie Photo Awards 'Made in Holland'

Redactie DIGIFO... 1873 2
CEWE organiseert dit jaar de tweede editie van de Photo Awards 'Made in Holland'. Tot en met 17 mei 2015 kun je foto's van typische Hollandse plekken, tradities of gebeurtenissen inzenden. De hoofdprijs bestaat uit een reis voor twee personen naar Curaçao.

Net als bij de eerste editie van de Photo Awards is het thema 'Made in Holland'. CEWE daagt Nederlands fototalent uit om typisch Hollandse aspecten in beeld te brengen. Vorig deden 1100 (amateur)fotografen mee aan de fotowedstrijd. Tot en met 17 mei kun je foto's insturen om kans te maken op de prijzen. Een vakjury kiest de winnaars, op 20 juni vindt de prijsuitreiking plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem.

Meedoen

Deelnemers mogen ieder één foto per week inzenden om kans te maken op een plek in de top tien. Elke week selecteert CEWE twintig genomineerden, die vervolgens kans maken op een van de tien prijzen. Alle informatie over deelname en de wedstrijdvoorwaarden vind je op de website: cewe-photoawards.nl.

Prijzen

  • Hoofdprijs: Reis voor twee personen naar Curaçao
  • 2de Prijs: Gazelle Duty NL fiets t.w.v. €600,-
  • 3de en 4de  Prijs: Midweek voor 4 personen naar Hof van Saksen
  • 5de, 6de en 7de prijs: weekendje weg voor 2 personen naar Volendam
  • 8ste, 9de en 10de prijs: 4 toegangskaartjes voor Apenheul

Vakjury

Een vakjury beoordeelt de honderdtwintig genomineerde foto's op kwaliteit en originaliteit en kiest de tien winnaars, die op 20 juni bekendgemaakt worden. De jury bestaat uit: Sander Poppe (Professioneel landschapfotograaf), Hans Kluppel (Redacteur Zoom.nl), Jan-Willem Verschuuren (General Director bij Sigma Benelux) en Marius van Pijpen (Fotografiedocent).

Foto: Gert-Jan-Rodenboog
Foto: Gert-Jan Rodenboog, winnaar CEWE Photo Awards 2014

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van arno niem

De voorwaarden zijn niet mals, lees deze eerst goed! Alle ingezonden foto's worden eigendom van Cewe en zij hebben tevens het recht om de foto's door te verkopen. Dan zijn de prijzen enigszins mager, aangezien ze er duizenden foto's ongelimiteerd, en eventueel zonder naamsvermelding, mogen gebruiken.
Dat je het maar weet.

afbeelding van Wiri

Wanneer komt er nu eens een nationaal of internationaal wedstrijdreglement dat ook de auteursrechten van de amateur fotografen beschermt ? Krijgt Cewe dit recht, kan dit moeilijk aannemen !? Gewoonlijk mag ingezonden werk alleen gebruikt worden bij publicatie over de wedstrijd, bijvoorbeeld in één of ander tijdschrift of op hun eigen website. Spijtig dat men zo omgaat met andermans werk !!