Expositie

Geometrisch-abstracte landschapsbeelden in expositie ‘Panorama’

Christel de Wolff 481 0
Geometrisch-abstracte vormen en landschapsbeelden komen samen in Panorama, een expositie met werk van Johan van Aken te zien in Galerie De Roos van Tudor in Leeuwarden.

Al in 1978 vertaalde Johan van Aken het geschilderde landschap naar het geometrisch-abstracte schilderij en sindsien onderzoekt hij de mogelijkheden van de tweedimensionale ruimte van het schilderij waarbij het vierkant, de driehoek en de cirkel en afgeleiden hiervan worden gebruikt als basisvormen voor onderzoekende beeldende geometrie.

Expositie Panorama

Door gebruik te maken van nieuwe media heeft de kunstenaar een middel gevonden om de uitgangspunten in bewegend beeld van bijvoorbeeld wolken en zee zichtbaar te maken in video’s. Dit heeft wegen geopend om te experimenteren met ruimte, tijd en beweging van de beelden en deze te vertragen om zo de tijd in een andere dynamiek en ritme te laten wegglijden. De door Johan van Aken op de computer gecomponeerde minimalistische muziek versterkt de ervaring als tegenhanger van de snelheid in de beeldcultuur van de gehaaste tijd.

Over Galerie de Roos van Tudor

Galerie de Roos van Tudor is gevestigd in het centrum van Leeuwarden en richt zich op hedendaagse kunst van zowel beginnende als gevestigde Nederlandse kunstenaars. De galerie is gevestigd aan de Eewal 47-49 te Leeuwarden. Meer informatie en openingstijden vind je op de website.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel