Nieuwe standaard

Fujifilm onthuld de nieuwe 'Premista' Serie met twee zoom-objectieven

Siem van Woerkom 521 0
Fujifilm brengt met de Premista series twee nieuwe cinema objectieven uit, geschikt voor large-format camera sensoren.

Nieuwe lijn 

De nieuwe Premista serie van Fujifilm is gericht op hoge kwaliteit objectieven die gebruikt zullen worden voor o.a tv shows en hollywood films. Niet een lens die je zo 1-2-3 op je Fujifilm X-T3 zal schroeven, want de objectieven zijn specfiek ontworpen voor groot formaat sensoren en hebben een PL-Mount. 

Fujifilm wil met de serie een nieuwe standaard zetten in beeldkwaliteit. Daarmee willen ze inspelen op de stevige eisen van bijvoorbeeld regisseurs en andere creatieve filmmakers. 

Twee introductie objectieven

Fuji start de Premista lijn met de onthulling van twee nieuwe high-end zoom-objectieven; de FUJINON Premista 28-100mmT2.9 die vanaf begin zomer 2019 beschikbaar zal zijn, en de FUJINON Prermista80-250mmT2.9-3.5 die uiterlijk dit jaar zijn weg naar klanten zal vinden. 

Beiden zijn het objectieven van de hoogst mogelijke beeldkwaliteit, ontworpen voor een nieuwe standaard van excellentie. 

De focus ring kan zo'n 280 graden gedraaid worden, wat voor een soepele focus zorgt. De inwendige hoge kwaliteit tandwieltjes zorgen voor een nauwkeurige en fijne manual focus, niet te zwaar maar zeker ook niet te licht. Er is fluoriscerende verf aangebracht voor de index tekens bij de focus, diafragma en zoom ringen zodat deze bij weinig licht of een nacht shoot makkelijk te lezen zijn. 

Door de 13 bladen in het iris design is de lens enorm scherp en biedt de mogelijkheid tot prachtige bokeh. Fujifilm geeft ook aan dat de lenzen een scherp beeld van hoek tot hoek geven, zelfs tot een resolutie van 8K. Uiteraard beschikken de objectieven over de gebruikelijke coatings voor de beste kleuren en anti-flaring.

De objectieven zijn allebei zo'n 4 kilo zwaar en zullen beiden rond de €39.000,- kosten wanneer ze gelanceerd worden. 

 

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem