Straatfotografie: 'Het plezier zit in de geometrie'

Fujifilm ambassadeur Ruud van der Lubben

Remco Stunnenberg 281 0
Straatfotografie is een mooie sport. Op straat vind je van alles en het beweegt constant. Het is een manier om het dagelijks leven vast te leggen en dat is één van de redenen dat veel mensen zo gegrepen worden door straatfotografie. Fujifilm ambassadeur Ruud van der Lubben heeft er zijn specialiteit van gemaakt.

Fujifilm ambassadeur Ruud is al ruim 35 jaar bezig met analoge en digitale fotografie. Het grootste deel van zijn vrije werk besteedt hij aan straatfotografie. Zijn grote voorbeelden zijn de Franse fotografen Robert Doisneau en Henri Cartier Bresson. 'Het plezier zit in de geometrie, als alles klopt en op z'n plaats staat. Het kleinste gegeven kan een geweldig onderwerp zijn', aldus Ruud.

Fujifilm: 'Een ware innovatie op cameragebied'

De apparatuur waarmee Ruud zijn beelden schiet, bestaat uit camera’s en objectieven van Fujifilm. 'De Fujifilm X systeemcamera’s zijn een ware innovatie op cameragebied en de toekomst van de fotografie', vertelt Ruud. Sinds 1 april 2016 is hij officieel Fujifilm X-Photographer.

Fujifilm ambassadeur Ruud van der Lubben

In DIGIFOTO Pro 6.2018 die eind december verschijnt, lees je een uitgebreid interview met Ruud. Wil jij deze uitgave graag op je eigen deurmat ontvangen? Neem dan snel een abonnement. Je kunt deze editie t.z.t. én voorgaande nummers ook los bestellen voor €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Beeld © Ruud van der Lubben

Lees ook: Maarten van Norden, Sales Manager Fujifilm Nederland

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco