‘Ik begon als fotograaf, maar ben vooral een verhalenverteller’

Frits de Beer filmde New York op een geheel eigen manier

Christel de Wolff 2787 0
De Nederlandse beeldmaker Frits de Beer reisde naar New York om daar een spannende, haast tijdloze, timelapse op te nemen van de wereldstad vol tegenstrijdigheden. Bijzondere beelden wisselen elkaar af, met daaronder een zeer passende, evenzo tijdloze soundtrack. Die soundtrack maakte hij tevens zelf, speciaal voor de film.
 In DIGIFOTO Magazine gaan we in gesprek met de de man achter de Nikon-camera, het concept en de visie. En hieronder kun je de video vast bekijken! 

Frits de Beer over werken met Nikon

‘Ik fotografeer nu al bijna dertig jaar en uitsluitend met Nikon. Ik begon analoog met de 801s, maar ruilde die in voor de F4. Daarna kwamen een F3, FM, Fe D1X en ging uiteindelijk van de D300, D700, D800, D820 naar de D850 waar dit project mee is geschoten. Nikon geeft geen fouten, geen gedoe en prachtige beelden. Op het verlanglijstje staat de D900, die bestaat nog niet, maar dat maakt niet uit. ‘Ik ben erg benieuwd naar de Z-serie en ga daar ook graag eens een klus mee draaien, Ik moet toegeven de de viewfinder van de Z serie toch ook wel erg goed is, maar als oude rot in het vak kan ik in fotografie niet zo goed wennen aan de digitale zoeker. Ik moet kunnen kijken en voelen wat het licht doet en daarop anticiperen. Daarom koop ik graag nog een keer een spiegelreflex. Natuurlijk heb ik af en toe wat verbeterpuntjes, maar uiteindelijk lukt het me altijd om mijn doelen te bereiken. En Nikon doet al dertig jaar wat het moet doen, gewoon werken.’

Bekijk meer werk van Frits via: www.fritsdebeer.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel