Samsung Galaxy NX

Foto's Samsung Galaxy NX-camera met Android lekken uit

Julian Huijbregts 1797
Eind 2012 voorspelden we dat Samsung in 2013 met een NX-camera met Android zou komen. We leken er even naast te zitten, Samsung introduceerde dit jaar al de NX1100 en NX300, zonder Android. Nu duikt de Samsung Galaxy NX op en lijken we toch gelijk te krijgen.

We vreesden even dat we er naast zaten met onze voorspelling, toen Samsung de NX1100 en NX300 aangekondigde. Beide camera's werden nog voorzien van het eigen 'Smart Camera'-systeem, een overstap naar Android leek ons een logische vervolgstap.

Op 20 juni introduceert Samsung waarschijnlijk de Galaxy NX. De plaatjes laten weinig te raden over, we zien overduidelijk een Samsung NX-camera met Android. Op de achterkant van de behuizing zijn geen knoppen te bekennen, de bediening zal volledig via het touchscreen verlopen.

Samsung Galaxy NX

Bekende specificaties

Wat specificaties betreft, zal de Samsung Galaxy NX vermoedelijk veel gemeen hebben met de huidige NX-camera's. Verwacht de 20,3-megapixel aps-c-sensor, mogelijk de variant met hybride autofocus (fasedetectiepixels op de sensor) uit de Samsung NX300. Uiteraard zal wifi aan boord zijn om optimaal gebruik te maken van Android.

Aankondiging

Het scherm meet 4,3-inch, hoeveel beeldpunten het display heeft en of het om een amoled-scherm of lcd gaat is nog niet bekend. Op 20 juni heeft Samsung een evenement in de planning waar nieuwe producten gelanceerd zullen worden. De Samsung Galaxy NX is er daar waarschijnlijk één van.

Samsung Galaxy NX-systeem