Foto’s bewerken op je smartphone doe je zo!

Christel de Wolff 5385 0

De ontwikkelingen bij smartphones op cameragebied gaan razendsnel. Doordat smartphones beschikken over enorm veel rekenkracht en geavanceerde software, zijn de toestellen tot veel dingen in staat. Met al die slimme technologieën is het mogelijk om bijvoorbeeld automatisch de juiste camera-instellingen toe te passen voor de fotosituatie. Dankzij een smartphone is iedereen in potentie een fotograaf. Het enige dat je nodig hebt, is creativiteit en het juiste moment.

Foto apps: genoeg keuze

Iedereen kent Photoshop van Adobe. Een grafisch programma voor het bewerken van foto’s en ander digitaal beeldmateriaal. Photoshop wordt beschouwd als standaard voor digitale beeldverwerking. Veel functies van Photoshop zijn als aparte foto-app te verkrijgen. We maken een keuze en selecteren de hieronder vermelde foto-apps.

1. VSCO

VSCO is misschien wel de beste foto-app. In deze applicatie krijg je prachtige filters die korte namen als F2, G3 en M3 dragen. Van iedere specifieke filter kun je de sterkte aanpassen, waardoor je veel verschillende mogelijkheden hebt. Naast de gratis filters kun je nog allerlei filtercollecties kopen, zoals Vibrant Classic of Faded & Moody.

2. Snapseed

Snapseed biedt veel functies om foto’s te verbeteren. Ofschoon het vrij overzichtelijk is, moet je het programma wel leren kennen. Je kunt zelfs teksten toevoegen.

3. PicsArt

PicsArt is met meer dan 500 miljoen downloads een zeer populaire foto-editor voor mobiel. Je kunt bijvoorbeeld collages maken, honderden filters kiezen, sjablonen gebruiken en met penselen werken. Door de veelheid van opties is enige verdieping wel een vereiste.

4. Facetune

Met de Facetune kan je gezichten op een intuïtieve manier retoucheren en bewerken. Bewerkte foto’s zien er natuurlijk enigszins gestileerd uit. Facetune is ontworpen om portretten te stileren, maar kan zeker voor andere doeleinden worden gebruikt.

5. Camera+

Er zijn veel foto-apps voor uitsluitend de iPhone. Camera+ is de meest populaire foto-app voor de iPhone, omdat je onder andere de belichting onafhankelijk van de scherpte kan instellen. Er zijn voldoende bewerkingsopties, waarbij de kwaliteit van de kleurenfilters en de belichtingsmogelijkheden top zijn.

Maak de mooiste foto’s met je smartphone

Smartphones worden steeds geavanceerder. Neem bijvoorbeeld de iPhone 7. Niet het meest recente model van Apple maar met een juweel van een camera. Ben er zuinig op en bescherm de smartphone met een iPhone 7 hoesje. Met een beschermhoes blijft de camera volledig in tact en kan jij de mooiste foto’s blijven maken.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel