Wedstrijd voor iedereen die graag fotografeert

Fotogram Prijs 2018: thema 'Het Weer'

Redactie DIGIFO... 599 0
Fotografieschool Fotogram organiseert ook dit jaar weer de Fotogramprijs 2018. Voor deze fotowedstrijd dagen we onze deelnemers uit 'Het Weer' zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Het werk van de genomineerden wordt na de prijsuitreiking op 15 september getoond in een grote expositie in het gebouw van Fotogram, Fotoschool en Fotoacademie op Sarphatistraat 35 te Amsterdam. De hoofdprijs houden we nog even geheim, dat wordt dit jaar een heel speciale verrassing.

Foto: Ariane James, infrarood 500 nm

Het beïnvloedt ons leven dagelijks, maar we leggen het bijna nooit vast; het weer. Dit is namelijk veel meer dan een foto van een wolkenlucht. Een bijzondere zonnestraal, een beslagen ruit, de kleur van het licht in een foto…

Voor Fotogram dus een mooi thema voor haar wedstrijd. De opdracht is: "Kun jij een foto maken waar het weer het gevoel in jouw foto bepaalt?" Het thema kan zo breed worden opgevat als de deelnemer zelf wil.

Wedstrijd niet gericht op professionals

Iedereen met een hart voor fotografie kan meedoen behalve professionele fotografen. Fotografiestudenten kunnen meedoen, mits zij in hun eerste leerjaar zitten.

Vrij werk ook welkom

Je kunt ook vrij werk inzenden. Die prachtige foto's die niet in het thema 'Het Weer' passen. Dit werk doet dan volwaardig aan de wedstrijd mee. Je kunt, in het thema of niet, meedoen met elk soort fotografie: reportage, portret, architectuur, en met elk soort camera: ook smartphone foto's zijn meer dan welkom. In 2016 was de winnares een smartphonefotograaf. De wedstrijd is voor iedereen. Verras ons met jouw bijzondere werk!

Extra voor jonge fotografen

Speciaal voor jonge fotografen hebben we een aangepast inschrijfgeld: ben je jonger dan 18, dan zijn de kosten 20,- euro.

Expositie bij Fotogram

Fotografen die genomineerd worden krijgen een expositie op de Sarphatistraat te Amsterdam. De genomineerden worden rond 10 juni benaderd over hoe zij hun werk willen tentoonstellen: in passe-partout of op dibond. De expositie zal plaatsvinden van 15 september tot en met 14 oktober.

Jury en sponsors

De jury bestaat ook dit jaar weer uit gerenommeerde fotografen: Fred van der Ende, Ruud de Jong, Jenny Boot en Nico Brons. Ook dit jaar zijn er weer veel bijzondere sponsors: het Amstel Hotel, Key Color, Nivo Schweizer, Calumet, DigifotoPro; meer sponsors volgen nog.

Fotogram

Fotogram is onderdeel van het Fotohuis. Samen met de Fotoschool (een opleiding op MBO niveau) en de Fotoacademie (een opleiding op HBO niveau) biedt Fotogram een breed palet van cursussen en opleidingen op elk niveau. Daarnaast organiseren Fotogram en Fotoschool exposities, fototrips, thema-avonden en lezingen op het gebied van fotografie.

Deadline

Deadline insturen: 22 mei 2018
Kosten: € 40,- (€20,- euro onder de 18 jaar)
Aanleveren: zowel digitaal als in print
Meer info: www.fotogram.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie