Fotografietalkshow De Donkere Kamer Rotterdam houdt 14e editie

Fotografietalkshow De Donkere Kamer Rotterdam houdt 14e editie

Itam van Teeseling 622 0
Tijdens de De Donkere Kamer Rotterdam zal er gediscussieerd worden over hedendaagse fotografie en worden er interessante evenementen en tentoonstellingen besproken. De discussieavond vindt plaats op 21 februari 2018 in LantarenVenster Rotterdam.

Tijdens De Donkere Kamer zullen er korte interviews worden gehouden en actuele discussies worden gevoerd over de fotografie van nu. Ook zijn er drie fotografen gevraagd om in 3 minuten hun projecten te pitchen. Het opgebrachte entreegeld van het evenement zal over de drie fotografen verdeeld worden, waarbij het publiek zeggenschap heeft.

Sprekers en geïnterviewden zullen zijn:  

  • Charotte Dumas over haar recente projecten en de tentoonstelling 'De Collectie Belicht Door Charlotte Dumas' in het Nederlands Fotomuseum.
  • Bruno van den Elshout over zijn nieuwe project 'Whatever the Weather', een serie van 144 portretten elk gemaakt aan het einde van een volledige werkdag die hij met de geportretteerde op het Haagse strand heeft doorgebracht.
  • Anna Martens over het werk van haar vader Peter Martens.
  • Willem Diepraam over zijn nieuwe boek Shamanee.
  • Sonja van Hamel over haar boek 'Groeten van het Rode Autootje'.

De avond zal gepresenteerd worden door Anne Ruygt (kunsthistoricus en curator) en Prüst (fotografie consultant en curator) en wordt georganiseerd in samenwerking met DuPho en het Nederlands Fotomuseum.

De Donkere Kamer Rotterdam #14
21 feb., 20.00 - 22.00 uur

LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Entree kost 10 euro. Voor meer info en tickets klik hier.

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam