Fotografeer meteorenzwerm Perseïden

Redactie DIGIFO... 1760 0
Ben je een grote fan van het fotograferen van sterren? Dan hebben we goed nieuws. Kijk vanavond omhoog om de meteorenzwerm Perseïden bekijken. De meteorenzwerm, die in de volksmond ook wel vallende sterren worden genoemd, moet wel concurreren met het felle maanlicht.

Fotografeer de meteorenzwerm: wat te doen als het slecht weer is?

Het kan zijn dat het op de dag van het hoogtepunt van de meteorenzwerm de lucht niet goed is waar te nemen door het weer. Gelukkig zijn er de 3,1 dag rondom het maximum meer dan de helft van het maximaal aantal meteoren te zien. De 12 dagen rondom het hoogtepunt zijn er ook nog veel meteoren de herkennen uit de Perseïdenzwerm. Als je gaat beslissen wanneer je het beste gaat fotograferen is het goed om te beseffen dat er elke dag verder van het maximum 40% minder meteoren per uur te zien zijn.

 

Hoe kan je het beste de meteorenzwerm fotograferen?

Om de sterren het beste te kunnen fotograferen heb je wellicht veel aan deze '10 tips om de sterrenregen het beste vast te leggen.'

Een belangrijk accessoire dat bijvoorbeeld niet kan ontbreken aan het fotograferen van de meteorenzwerm is een draadloze ontspanner. Deze zorgt ervoor dat je geen bewegingsonscherpte hebt doordat je op de knop van je camera drukt. Een goed voorbeeld van een afstandsbediening is de JJC draadloze afstandsbediening voor Nikon. Deze handige afstandsbediening zorgt ervoor dat je jouw foto kan maken zonder hierbij last te krijgen van bewegingsonscherpte.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie