Fotografe werd nagestaard op straat, ze maakte er een fotoserie over

Christel de Wolff 365 0
Fotografe Haley Morris-Cafiero wordt op straat vaak nagestaard. Ze maakte er een bijzondere fotoserie over met een groot maatschappelijk thema.

Vanwege haar vollere lichaam wordt Haley Morris-Cafiero vaak nagekeken op straat. Ze had hier zelf in eerste instantie geen notie van omdat het letterlijk achter haar rug gebeurde. Toen ze echter in 2010 haar vakantiefoto's terugkeek, viel haar op hoe mensen op de achtergrond spottend naar haar keken. 'Dat ik kon vastleggen hoe iemand naar me kijkt vond ik zo'n fascinerend idee dat ik er meer van wilde zien,' vertelt ze aan de Britse krant Independent.

Fotoserie Wait Watchers

De fotoserie Wait Watchers was geboren. 6 jaar lang zette ze haar camera op publieke plekken neer en poseerde er voor met als doel de blik van de voorbijgangers te vangen.

Bekijk meer foto's van het Wait Watchers project van Haley Morris-Cafiero op haar website.

Negatieve reacties 'What's wrong with body shaming?'

De fotoserie Wait Watchers maakte veel reacties los, waaronder een heleboel negatieve. De negatieve reacties hebben de fotografe alweer aangezet tot een nieuw project: The Bully Pit. In deze serie verkleed ze zichzelf als de personen die negatieve, seksistische en zelfs bedreigende commentaren op haar werk hebben achtergelaten.

Lees ook: Overdreven censuur Facebook op naaktfotografie, wat vind jij?

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel