Fotograaf biedt excuses aan na photoshoppen van Grazia cover

Fotograaf biedt excuses aan na photoshoppen van Grazia cover

Renzo Gerritsen 681 0
Veel bekende magazines verafschuwen een beetje Photoshop niet. Het zal je verbazen hoeveel Photoshop er vaak zit verstopt in de foto's die je ziet in magazines en helaas gaat dat niet altijd goed.

Fotograaf An Le heeft al heel wat grote covershoots op zijn naam staan, zo ook de cover van Grazia waar An Le de actrice en oscarwinnares Lupita Nyong’o, bekend van de film 12 years a slave, fotografeerde voor de cover. Een groot gedeelte van haar haar was weggeshopt uit de foto. Dit viel niet in goede aard bij de actrice en ze plaatste een statement op social media. 

Lupita Nyong'o instagram

Lupita Nyong'o is namelijk opgevoed met de gedachte dat een lichte huid en recht, zijdeachtig haar de normen waren van schoonheid. Door te schitteren op de cover van Grazia wilde ze laten zien dat iedereen mooi is op zijn of haar eigen manier, hoe je er ook uitziet. Doordat een deel van haar haar nu is weggeshopt uit de foto is de kracht van die boodschap grotendeels verdwenen en beschuldigd ze het magazine ervan dat de foto is gemanipuleerd zodat de foto meer past bij het eurocentrische begrip van hoe mooi haar eruit ziet.

De fotograaf heeft openlijk zijn excuses aangeboden en was zich niet bewust van de enorme fout die hij begaan heeft. Wees je bewust van de kracht van Photoshop en de impact die je kan creëren met je foto's en maak niet dezelfde fout als deze fotograaf.

Lees ook: Zo verwijder je een complete hijskraan uit een foto met Photoshop

Lees ook: Steve McCurry reageert op Photoshopaffaire

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo