Fotofestival Schiedam over ‘Our Planet, Our Future’

Redactie DIGIFOTO Pro 1635
Fotofestival Schiedam viert de fotografie in het stadscentrum van Schiedam. Het thema van dit jaar is ‘Our Planet, Our Future’. Onder dit thema exposeren zij beeld van verschillende Nederlandse en internationale fotografen. ‘National Geographic: 50 Greatest Wildlife Photographs’ is de hoofdexpositie van dit jaars fotofestival. Tijdens deze expositie worden de 50 beste natuurfoto’s uit het ‘National Geographic magazine’ gepresenteerd en uitgelicht. Grote namen zoals Paul Nicklen, Chris Johns, Brian Skerry en nog vele andere worden tentoongesteld aan de bezoekers.

De expositie van National Geographic

De National Geographic Society is een non-profit organisatie zich verdiept in de natuur. Zij houden zich bezig met onderwerpen wetenschappelijk onderzoek, educatie en het delen van prachtige beelden van de natuur. Deze organisatie streeft naar het creëren van een verandering. National Geographic deelt belangrijke inzichten over de planeet. Dit om ervoor te zorgen dat wij als mensen blijven leren over geografische onderwerpen.

Met de tentoonstelling ‘National Geographic: 50 Greatest Wildlife Photographs’ proberen de fotografen van National Geographic te laten zien hoe de natuur eraan toe is en hoe deze aan het veranderen is. Met de nieuwste innovaties krijgen zij toegang tot dieren in hun natuurlijke habitat. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld cameravallen; een camera die is uitgerust met een bewegingssensor en/of infraroodsensor. Ook komen er bijzondere beelden uit het gebruik van onderwatertechnologie.
AMI VITALE; A sixteen-year-old giant panda inside her enclosure at the Wolong Nature Reserve.

Al 130 jaar maakt National Geographic gebruik van zijn expertise op het gebied van verhalen vertellen om zijn lezers in contact te brengen met het buitenleven. De organisatie heeft pionierswerk verricht op het gebied van natuurfotografie sinds de eerste foto van een rendier in 1903 in het National Geographic magazine verscheen. Het begin van de tentoonstelling toont het bescheiden begin van de natuurfotografie en laat zien hoe deze fotografen de weg hebben vrijgemaakt voor toekomstige generaties van visuele verhalenvertellers.

Een onderscheidend element van de tentoonstelling is dat elke getoonde foto in een natuurlijke omgeving is genomen. Geen van de foto's is genomen in permanente gevangenschap of met gebruikmaking van aas-technieken. Na het zien van deze spectaculaire foto's hoopt het Fotofestival Schiedam dat bezoekers zich bewust worden van de wereld van nu.  Samen met National Geographic streven zij naar een planeet in evenwicht.

De exposities zijn te zien op het Dirkzwager terrein in Schiedam. De foto’s zijn te zien in en enorme loods van meer dan 1600 m2. Door de grote ruimte, de extra genomen maatregelen en de aangepast looproute is het Fotofestival Schiedam veilig te bezoeken. 

Het festival wordt gehouden van 29 juli tot 8 augustus van 10:00 tot 18:00.

Meer info: Fotofestivalschiedam.nl

THOMAS PESCHAK; A tourist on a boat in Laguna San Ignacio reaches into the water in the hope of petting one of many gray whales that frequent the bay to mate and care for their young.
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie