Fotofestival Leiden brengt Europese fotografen naar Photoville New York

Redactie DIGIFO... 1634 1
Tijdens de tweede editie gaat het Internationaal Fotofestival Leiden een unieke samenwerking aan. Het Fotofestival werkt dit jaar samen met Photoville New York. Dat betekent dat het werk van de 20 fotografen die door de jury worden geselecteerd, in New York te zien is.

Persbericht:

PhotovillePhotoville is de grootste fototentoonstelling van New York en Noord Amerika en wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Vorig jaar kwamen er bijna 60.000 bezoekers op af. De organisatie mikt dit jaar op meer dan 80.000 bezoekers. Het Amerikaanse festival wil een platform creƫren waar verschillende fotografen hun werk kunnen laten zien aan een divers publiek. De foto's worden zowel in print als op een groot digitaal scherm aan het Amerikaanse publiek getoond. Brooklyn Bridge Park is het toneel van Photoville dat van 18 tot en met 28 september wordt gehouden.

Muren en grenzen wegnemen

Het Fotofestival Leiden heeft als doelstelling beginnende, maar wel professionele fotografen een podium te bieden. Dat podium bevindt zich niet alleen in galeries, winkels en restaurants in de Leidse binnenstad, maar ook daarbuiten. Oprichters Hans Gillis en Pierre Luiten van het Fotofestival: 'we willen dat iedereen de foto's kan zien, niet alleen de mensen die naar de galeries en musea komen, maar ook de mensen die buiten over straat lopen. Op die manier krijgen de fotografen een veel groter publiek dan ze op andere festivals krijgen. We zijn een expositie zonder muren en grenzen.'

Photoville 2014

11 oktober t/m 8 november 2014: Internationaal Fotofestival Leiden - New Photographers

Van 11 oktober t/m 8 november 2014 vindt het tweede Internationale Fotofestival Leiden plaats, met als thema: 'New Photographers'. Leiden kent als Stad van Ontdekkingen al diverse kunstfestivals waar (inter)nationaal talent wordt ontdekt. Het Internationaal Foto Festival Leiden is een initiatief van de in 2013 opgerichte Stichting Talentvolle Fotografen door Hans Gillis en Pierre Luiten.

Het Fotofestival wil een jaarlijks podium bieden aan nieuw fototalent. Een dergelijk festival is uniek in Nederland en Europa. Fotografen die niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd aan een fotoacademie of fotovakschool kunnen maximaal 4 foto's inleveren. Een onafhankelijke deskundige internationale vakjury, bestaande uit Wim van Sinderen (juryvoorzitter), Maartje van den Heuvel, Jean-Jacques Almanza, Monique Beijaert en Christiane Kuhlmann beoordeelt de inzendingen en stelt de openlucht-tentoonstelling samen van de 20 uitgekozen fotografen.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Alex Timmermans

Mooi initiatief. Alleen jammer dat er tegenwoordig veel "wedstrijden" zijn waar alleen "nieuw" talent aan mee mag doen die dan ook nog de fotoacademie of fotovakschool gevolgd moeten hebben. Er is zoveel meer talent wat met een dergelijke regel tekort gedaan wordt. Net alsof dat een maatstaf is of iemand goed of niet goed kan fotograferen.