26 en 27 september 2020

FOTOFAIR 2020: hét fotografie evenement vol inspiratie, ondanks genomen Covid-maatregelen!

Christel de Wolff 2590
Het zal niemand zijn ontgaan dat het extreem lastige tijden zijn. Dit geldt voor alle facetten van het dagelijks leven, maar des te meer voor de evenementenbranche. FOTOFAIR gaat door op 26 en 27 september. De organisatie doet haar uiterste best om een veilige editie neer te zetten zónder verlies van het Fotofair-gevoel.
Sinds deze maand is de ticketshop van de Fotofair weer geopend. Eerder werd al bekend gemaakt dat het evenement naar een realistische datum werd verplaatst: 26 en 27 september van dit jaar. Vanwege diverse maatregelen is het alleen mogelijk om tickets online te verkrijgen, dus NIET aan de kassa. 

Reeds aangekochte kaarten blijven geldig

Had je al een ticket voor de Fotofair aangeschaft? Tickets voor 13 juni en 14 juni blijven geldig. Een zaterdagtickets is vanzelfsprekend te gebruiken op de nieuwe datum (zaterdag 26 september) en hetzelfde geldt voor zondag 14 juni, die verplaatst is naar zondag 27 september. Ook kaarten voor de masterclasses en workshops blijven uiteraard geldig.

Veiligheid op het festivalterrein

Fotofair doet er alles aan om je bezoek zo veilig en plezierig mogelijk te maken, maar dit kan natuurlijk alleen tot stand komen wanneer de bezoeker ook bewust omgaat met de 1,5 meter-regels én zich welwillend opstelt.  Het festivalterrein zal beschikken over twee ingangen, waardoor de in- en uitloop beter kan worden verdeeld. Ook zijn er drie sanitaire voorzieningenlocaties op het terrein die extra vaak worden schoongemaakt. Hou hier rekening bij elkaar en wacht op gepaste afstand, wanneer het onverhoopt toch drukker is bij een toilet.  Goodiebags worden dit jaar niet uitgedeeld door medewerkers, maar zijn te pakken bij de ingang en bij de Nikon-stand op het terrein.

Mondkapjes op vrijwillige basis

Mondkapjes zijn niet verplicht, maar kunnen een uitkomst bieden, wanneer je ondanks de bovengenoemde maatregelen nog twijfelt over je veiligheid op het terrein. De Fotofair organisatie wijst erop dat je zelf moet zorgen voor mondkapjes, deze zijn niet beschikbaar op het terrein. 

Blijf thuis bij ziekte

Ben je op de dag van je bezoek, of de dagen ervoor, ziek of verkouden? Meld dit dan bij de organisatie en blijf thuis. Je ontvangt een tegoed voor de Fotofair editie van 2021.

frank doorhof fotofair 2020

Workshops en masterclasses

Op de Fotofair worden diverse workshops en masterclasses gegeven, verspreid over het terrein. Voor ieder is er wel iets wils, van landschapsfotografie tot wildlife, portret- en flitstechnieken. De groepsgrootte van de workshops zijn preventief verkleint, zodat ook hier de 1,5 meter-regels kunnen worden gehanteerd. Sommige workshops zullen hierdoor iets langer duren, om zo iedere deelnemer genoeg tijd te geven om te fotograferen.

Fotomomenten en lezingen

Naast workshops en masterclasses waarvoor je je van te voren moet inschrijven om deel te nemen, zijn er ook verschillende fotomomenten waar je zelf kunt fotograferen en worden er educatieve lezingen gehouden. Deze lezingen zijn onder voorbehoud op basis van hoeveel bezoekers er toegelaten kunnen worden. De duur van de lezingen zal tussen de 30 en 45 minuten zijn.

Fotomomenten vinden plaats op het Fotofair-terrein. Neem dus absoluut je camera mee, maar hanteer gepaste afstand tussen zowel de modellen als je medefotografen op het terrein.

Horeca en terrassen

Het Fotofair-terrein beschikt over verschillende horecapunten. Ook hier zal rekening gehouden worden met 1,5 meter-maatregelen. Wanneer je voor twee personen hebt geboekt, kun je bij elkaar blijven. Ook families van maximaal vier personen kunnen samen terecht. Voor de rest geldt; geef elkaar de ruimte.

Fotofair 2020

De Fotofair zal dit jaar wat anders verlopen, dan je misschien gewend bent. Toch doet de organisatie er alles aan om je bezoek zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen en hopen natuurlijk samen met jou een sfeervolle, leerzame en inspirerende editie neer te zetten.

Meer info over de Fotofair vind je op de website.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel