Firmware update

Firmware v2.0 voor Nikon Z6 en Z7

Christel de Wolff 605 0
Oogherkenning AF, uitbreiding van het AF-detectiebereik bij weinig licht en toevoeging van AE-tracking, is wat je kunt verwachten in de firmware 2.0 update voor Nikon Z6 en Z7.

Nikon heeft firmwareversie 2.0 voor Nikon Z6 en Z7 uitgebracht die de prestaties van deze Nikon Z-modellen verbetert. Wat is er nieuw?

Autofocus met oogherkenning

De nieuwe Eye-detection AF herkent en stelt automatisch scherp op de ogen van mensen. Wanneer de ogen van meerdere mensen worden gedetecteerd, kan de multi-selector of secundaire selector worden gebruikt om te kiezen voor het oog waarop scherpgesteld moet worden. Ook wanneer je door de elektronische zoeker kijkt.

Uitgebreide AF-detectie bij weinig licht

De nieuwe Nikon firmware maakt nog snellere autofocus maken bij het fotograferen of filmen in donkere omstandigheden. Het breidt het AF-detectiebereik bij het maken van foto's in de Stand AF-S uit van -1 LW tot -2 LW op de Z7 en van -2 LW tot -3.5 LW op de NikonZ6.

AE-tracking in continue stand

Voorheen werd de belichting na de eerste opname in een serie van snelle continu-opnamen vergrendeld. De firmwareversie voegt extra ondersteunig toe voor AE-tracking, waardoor zowel de belichting als de scherptstelling gevolgd wordt. Dit zorgt ervoor dat alle in een serie van snelle continu-opnamen vastgelegde beelden niet alleen scherp zijn, maar ook optimaal belicht worden. Dit is tevens zo als de lichtomstandigheden tijdens de opname wijzigen.

De nieuwe firmware kan gratis vanaf het downloadcentrum van Nikon worden gedownload.

Meer over de Nikon Z-serie

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel