Februari = studiomaand bij Kamera Express

Februari = studiomaand bij Kamera Express

Redactie DIGIFO... 578 0
In februari neemt Kamera Express je mee de studio in!

Wil je aan de slag met studiofotografie of kun je wel wat naslagwerk gebruiken? Neem dan eens een kijkje op de website van Kamera Express. Daar is allerlei handige informatie te vinden. Denk aan studio tips, een ABC waarin de belangrijkste termen binnen de studiofotografie worden uitgelegd en musthaves

Hulp bij je eerste studio: keuzehulp

Als je wilt beginnen met studiofotografie, kan het best lastig zijn om de juiste studio-apparatuur te kiezen. Daarom is er een handige keuzehulp opgesteld. In deze keuzehulp komt o.a. terug wanneer je voor continulicht moet kiezen en in welke situaties je beter flitslicht kunt gebruiken. Ook wordt er aandacht besteed aan de verschillende soorten licht. We leggen uit welke daglichtlampen of flitser sluit het beste aansluit op jouw wensen. Tot slot wordt er aandacht besteed aan de verschillende lichtvormers. 

Actie: gratis basiscursus studiofotografie!

Eén van de acties tijdens de studiomaand is dat je de gehele maand februari, bij elke aankoop vanaf €50, een gratis cursus studiofotografie krijgt. In deze online videocursus leer je aan de hand van vele praktijkvoorbeelden de ins en outs van studiofotografie. Er wordt o.a. aandacht besteed aan de verschillende manieren van belichten, het meten van licht, lichtvormers, achtergrondsystemen en creatieve lichtopstellingen. 

In de hoge kwaliteit video’s van de Kamera Express Academy worden theorie en praktijk samengebracht en vind je duidelijke voor- en na beelden. Zo weet je precies welke resultaten je kunt verwachten tijdens het fotograferen. De cursus bestaat uit verschillende afleveringen die je los kunt bekijken. Overal: zowel op je PC als op je smartphone of tablet. 

Fotowedstrijd: low-key

In samenwerking met Profoto wordt er een fotowedstrijd georganiseerd met het thema low-key. Bij low-key fotografie overheersen donkere tonen het beeld. Een ander kenmerk van een low-key foto is het hoge contrast. Slechts een deel van de foto is verlicht, waardoor de rest van het beeld gedeeltelijk of volledig wegvalt in de donkere partijen. Als je deelneemt aan de fotowedstrijd low-key maak je kans op een Profoto A1 flitser met softbounce t.w.v. maar liefst €1159! Inzenden kan hier.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie