Exposure: Vincent Inaki Peeters

Redactie 1584 0
Vincent Inaki Peeters is als weekwinnaar uit de lezersgallery gekozen en krijgt daarom een plekje in de Exposure-rubriek. Eerder werd hij tweede bij de wedstrijd 'vogelfotografie', terwijl zijn focus ligt op landschapsfotografie. Jong talent dus.

“Het is ondertussen vier jaar geleden dat ik met fotografie begonnen ben, maar het lijkt al veel langer. In 2006 kochten we een goedkope compactcamera om vakantiefoto’s te maken tijdens een reis naar Sevilla, Spanje. Die taak nam ik op mij en voor ik het wist had ik het virus te pakken. Een half jaar later kochten mijn ouders een dslr voor mij en kon ik ‘echte’ foto’s gaan maken. De eerste keer dat ik doorhad dat mijn foto’s echt iets betekenden was toen een van mijn favoriete fotografen en auteurs, David Duchemin, een van mijn foto’s opnam in zijn podcast ‘Within the Frame’.

Vakanties

Mijn aandacht gaat vooral uit naar landschappen, maar op reis heb ik mijn camera ook altijd bij de hand voor de onverwachte kansen op mooie foto’s. Meestal zie ik dan iets dat ik later in beter licht wil fotograferen. Als het licht al meteen goed is blijf ik even achter. De meeste foto’s in mijn huidige portfolio zijn gemaakt op vakanties in het buitenland, waaronder in Schotland, Italië en Spanje. Daarom doe ik nu ook aan ‘personal projects’, die ik mezelf geef om ook dichter bij huis mijn fotografie te kunnen verbeteren. Verder ben ik ook gefascineerd door dierenfotografie. Hoewel ik tweede geworden ben bij de wedstrijd 'vogelfotografie' heb ik mezelf nog niet verdiept in het onderwerp en heb ik daarom nog ontzettend veel te leren.

Landschapsfotografie

Bij het fotograferen van landschappen gebruik ik mijn Nikon D5000 met 18-105mm kitlens, een statief en een draadontspanner, zodat ik de scherpst mogelijke foto krijg. Als ik niet genoeg kan uitzoomen met de 18-105mm maak ik twee foto’s en laat Photoshop deze aan elkaar ‘stitchen’. Daarom ben ik nog aan het kijken naar een lens waarmee ik iets verder kan uitzoomen. Overigens heb ik een Nikon 70-300mm die ik vooral gebruik om dieren mee te fotograferen. Nabewerken doe ik volledig in Lightroom en Photoshop, maar eventueel ook Photomatix voor HDR-foto’s."


Foto © Vincent Inaki Peeters

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie