Exposure: Sanja Marusic

Redactie 3140 0
Sanja Marusic fotografeert mensen. Vaak het model dat ze altijd bij de hand heeft: zichzelf. Ze vertelt dat fotografie verslavend werkt, als een foto klaar is voelt ze zich gelukkig. Daarom studeert ze nu fotografie aan de KABK, zodat ze er de hele dag mee bezig kan zijn.

"Mijn inspiratie haal ik  overal vandaan, het viel mij laatst op dat ik vaak inspiratie krijg tijdens het fietsen! Er is veel om me heen te zien en zo vorm ik een beeld in mijn hoofd voor een mogelijke foto. Ik doe ook inspiratie op door het kijken naar voorwerpen, patronen, kleding of kleuren.

Als voorbeeldje kan ik de foto met het meisje met de
koffer en het vliegtuig nemen. Tijdens het fietsen kwam ik langs dit stukje landschap en zag ik een vliegtuig, de kleuren van de foto heb ik bewerkt naar de kleuren die ik zie door het kijken door mijn zonnebril, de koffer vond ik in de kringloopwinkel en de kleding had ik al eens bij elkaar gezocht voor een mogelijke fotografie-outfit. Door dit allemaal samen te voegen kreeg ik uiteindelijk dit beeld.

Ik hoef mezelf eigenlijk nooit te motiveren om te gaan fotograferen, ik voel me vaak gelukkig als mijn foto uiteindelijk klaar is, fotografie werkt voor mij verslavend. De een neemt tijdens drukte een sigaret, ik neem een foto.

Dit jaar ben ik begonnen met de opleiding fotografie aan
de kunstacademie in Den Haag, ik kan dus de hele dag met fotografie bezig zijn. En dat werkt ontzettend fijn! Ik merk wel dat hoe vaker ik met fotografie bezig ben, des te meer inspiratie ik krijg.

Mijn favoriete onderwerp is de mens. Ik fotografeer vrijwel alleen mensen, maar ik probeer het wel zo te doen dat het geen saaie standaard portretjes worden. "

 

 Foto's: © Sanja Marusic

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie