Exposure: Sander van Leeuwen

Redactie 2301 0
Sander van Leeuwen heeft zich snel ontwikkeld in het anderhalve jaar dat hij fotografeert. Het liefst fotografeert hij mode en portretten. Na het ontwikkelen van zijn technische vaardigheden richt hij zich nu vooral op sfeer en emotie in zijn foto’s.

“Een goede anderhalf jaar terug kocht ik vrij impulsief een instapspiegelreflex. Aangezien ik nog geen flauw idee had wat er allemaal mogelijk was ben ik maar gewoon begonnen van alles te gaan fotograferen.
Mijn nieuwe hobby werd al snel een passie (bijna obsessie). Ik merkte dat ik het meest plezier beleefde aan portret en modefotografie omdat ik het leuk vind om een foto niet "alleen" te maken.

Met mijn technische achtergrond benaderde ik fotografie in het begin vooral vanuit een technische kant. Ik dook in de wereld van strobist belichting en bouwde mijn eigen flitsset van afgedankte analoge flitsers om zo de perfect belichte locatiefoto's te kunnen maken. Ik deed veel shoots om ervaring op te doen en was dankzij een kritische blik van mijzelf en anderen continue bezig met het ontwikkelen van een eigen stijl.

Fotografie is voor mij echt een creatieve speurtocht, ik merk dan ook dat ik de uitdagingen tegenwoordig in een heel nieuwe hoek zoek: Ik ben me gaan interesseren in mode en ik maak de foto's door mijn gevoel te volgen, ik maak me druk om dingen als "sfeer", "emotie", "stijl". Ik focus me veel minder op techniek, maar gebruik het slechts nog als hulpmiddel.
Dit avontuur gaat als een soort achtbaan en heeft me al wat leuke opdrachten en publicaties gebracht dus ik blijf lekker dromen over die fotoshoot op een zonnig eiland met een publicatie in een gerenommeerd modeblad ;)”

Foto's © Sander van Leeuwen

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie