Exposure: Samantha Lamb

Redactie 1406 0
Samantha Lamb is een 24-jarige fotografe die op het platteland van Oklahoma (VS) woont. Lamb wordt geïnspireerd door haar directe omgeving. Lichte tonen overheersen in haar foto's, die een zachte en zomerse uitstraling hebben.

"Ik haal al mijn inspiratie uit het ochtendlicht. Ik heb drie jaar lang het proces van fotosynthese en het effect dat ochtendlicht en muziek hebben op het verbouwen en groeien van planten bestudeerd. Die kennis dient als brandstof voor mijn foto's en heeft ervoor gezorgd dat ik nog meer verliefd ben geworden op het licht. Ik maak het grootste deel van mijn foto's nu op de boerderij waar ik woon met al mijn dieren en waar ik nog steeds het licht bestudeer.

Mijn alledaagse motivatie probeer ik uit de prachtige staat Oklahoma te halen. Ik fotografeer zoveel mogelijk met tegenlicht, omdat ik het mooi vind om te zien hoe ondoorzichtig de natuur eruit ziet en welke invloed licht daarop heeft. Daarnaast vind ik het maken van series erg belangrijk. Ik kan mooie verhalen maken die samenvallen met opnames vol licht en tegelijkertijd laten zien hoe mijn brein het met tegenlicht zou kunnen zien.

Mijn favoriete dingen om vast te leggen op dit moment zijn picknicktaferelen. Ik werk nu aan een serie met als titel "The Perpetual Picnic" (de eeuwigdurende picknick). De serie gaat over een vrouw die vastzit in de picknick die zich in haar hoofd afspeelt. Een ontsnapping door een weide, oude boeken en een picknickmand vol licht :-)"

 

Foto's © Samantha Lamb

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie