Exposure: Sabine Metz

Redactie DIGIFO... 1913 0
Sabine Metz is als weekwinnaar uit de lezersgallery gekozen en krijgt daarom een plekje in de Exposure-rubriek. Haar portretfotografie is zo divers als de mensen die ze portretteert, altijd op zoek naar dat unieke moment.

“Ik ben altijd op zoek geweest naar wat ik wilde vertellen met een foto en hoe ik dat het beste naar voren kon brengen. Daarom experimenteerde ik altijd veel met beeldbewerking. Naarmate ik hier langer mee bezig was, leerde ik steeds subtieler te bewerken en toch mijn eigen ‘feel’ te behouden. Tegenwoordig bewerk ik daarom vrij weinig aan mijn foto’s.

Vertellen

De Canon EOS 450D die ik voor mijn achttiende verjaardag kreeg is mijn eerste dslr. Daarom gebruik ik deze camera voor elke fotoshoot, maar ook voor iedere andere foto die ik maak. Ik vond het altijd al mooi hoe iemand met een stilstaand beeld zo veel in één keer aan mij kon vertellen, zonder het tegen mij te zeggen. Dat wilde ik ook kunnen.

Emoties

Portretfotografie vind ik het leukst om te doen. Het is een uitdaging om een bepaalde emotie over te brengen met een foto, of juist om te proberen iemands persoonlijkheid vast te leggen. Ik heb wel geleerd dat geduld en goed opletten bij portretfotografie twee dingen zijn waar je je aan moet houden. Naarmate ik meer foto’s van mensen ging maken probeerde ik ook verschillende dingen qua belichting uit op mezelf. Op een gegeven moment ben ik op internet fotoshoots gaan aanbieden, zowel omdat ik het leuk vind om erbij te doen alsmede omdat ik er veel van leer.

Uniek

Omdat ik mijn hobby niet wilde verpesten en omdat ik ook van andere soorten vormgeving hou ben ik geen fotografie, maar Communication & Multimedia Design gaan studeren. Als ik klaar ben kan ik alsnog kijken of ik nog fotografie wil gaan studeren, het is namelijk wel een echte uitlaatklep voor mij. Achter mijn camera ben ik op en top mezelf en probeer ik de mensen aan de andere kant ook zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn. Zo ontstaat er vaak een uniek moment wat ik probeer vast te leggen in mijn portretten. Dat vind ik het mooie van portretfotografie: het is zo divers als de mensen zelf.”

Foto's © Sabine Metz

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie