Exposure: Richard Terborg

Redactie DIGIFO... 2682 0
Richard Terborg kwam vorige week als weekwinnaar uit de lezersgallery en krijgt daarom een plekje in de Exposure-rubriek. De multimedia-engineer heeft een drang om dingen te creëren en tussen de computerschermen op zijn werk en thuis, kijkt hij op het lcd van zijn dslr.

“Eigenlijk kocht ik mijn eerste spiegelreflex omdat een filmcamera te duur was. Ik hou namelijk ontzettend veel van films en wilde er zelfs ook graag een maken, maar vanwege budgettaire redenen heb ik dus maar een dslr gekocht. Het bewerken van het resultaat gaat ongeveer hetzelfde en zo kon ik veel goedkoper toch bezig zijn met scene's in elkaar zetten en bepaalde donkere tonen vinden en toepassen op de scene. 

Collega

Beetje bij beetje ben ik meer van fotografie gaan houden en daarom ligt mijn passie nu vooral bij cinematografie. Voor mij is dat het bedenken van een scène, de locatie van de camera en de belichting. Dit doe ik graag met medefotograaf: Gerbren. Wij brainstormen dan ook vaak over nieuwe dingen die we willen proberen. Vaak testen we het eerst op ons zelfs, gewoon thuis, om het vervolgens met modellen te proberen het buiten na te maken.

Echt nepbloed

Alle 'special effects' zijn echt. Ik voeg geen effecten toe in Photoshop: al het bloed maken wij dus na met nepbloed en onze kleding proberen we zo vies mogelijk te maken door er echt mee in de modder te gaan rollen. Dit geeft het toch een veel echter gevoel. Ik heb mijn camera iedere dag bij me. Elke dag loop ik ermee op mijn rug en fotografeer ik alles wat los en vast zit. Zo blijf je schieten en zie je vanzelf de vooruitgang. Ik heb maar twee objectieven: een Sigma 10-20mm en een Sigma 50mm f/1.4. Door me tot deze twee objectieven te beperken heb ik mezelf veel geleerd over compositie, omdat ik maar een kleine range heb om in te spelen.”


Foto's © Richard Terborg / Game Over

Foto's © These Idle Hands

Foto's © Richard Terborg / Why so serious

Foto's © Richard Terborg / Zombieland

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie