Exposure: Remko de Waal

Redactie DIGIFO... 2139 0
Remko de Waal is als weekwinnaar uit de lezersgallery gekozen en krijgt daarom een plekje in de Exposure-rubriek. Tijdens zijn reis naar Kenia heeft Remko een aantal mooie platen geschoten van lokale kinderen, maar hij heeft meer in zijn mars.

“Fotografie is voor mij zo interessant en verslavend, omdat het altijd en overal aanwezig is. Ik ga in mijn vrije tijd regelmatig Groningen in, op zoek naar mooie straattaferelen. Fotografie bleek trouwens een perfecte combinatie te vormen met mijn recente reis naar Kenia. Ik heb hier voor mijn studie Civiele Techniek samen met een medestudent een waterproject uitgevoerd en gefotografeerd. De portretten heb ik geschoten met de Nikkor 35mm f/1.8. Vooral de scherpte van deze prime lens bleek geweldig. 

Portretten

Mijn interesse binnen de fotografie ligt nu het meest bij de portret- en architectuurfotografie, maar ook autofotografie vind ik leuk. Inspiratie haal ik uit fotobladen en van internetsites als Flickr, een geweldige motivatie om steeds beter te willen fotograferen. In mijn begindagen, toen ik de D50 kocht in 2005, fotografeerde ik, net als iedereen, veel rondom huis. Dat ben ik meer en meer gaan uitbreiden en uiteindelijk kocht ik dan ook een D300, die ik meestal gebruik in combinatie met de Nikkor 12-24mm. Voor portretten gebruik ik echter de Nikkor 35mm f/1.8 of de 50mm f/1.8.

Verbeteren

In de toekomst hoop ik nog eens een fotoserie te kunnen exposeren. Verder wil ik zeker nog een keer terug naar Afrika om daar foto’s te maken, absoluut een geweldig continent voor een fotograaf.  Op technisch gebied wil ik me vooral gaan verbeteren in het nabewerken. Ik heb gemerkt dat dit al bijna of net zo belangrijk is als het nemen van de foto zelf. Verder wil ik me sinds de aanschaf van een SB600-flitser ook verbeteren in flitstechnieken. Nog genoeg te leren dus, en dat maakt het fotograferen juist zo leuk.”


Foto's © Remko de Waal / Kenia

Foto's © Remko de Waal / Stuttgart

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie