Exposure: portret- en modelfotografie van Sanne van Rozendaal

Redactie 2595 0
Deze week in onze Exposure-rubriek Sanne van Rozendaal. De vierentwintigjarige fotografe fotografeert het liefste mensen. En dat doet ze met volle overtuiging. Met je goede kleren door de modder rollen voor die ene foto? "Geen probleem!"

"Sommige mensen noemen het knettergek, zelf ervaar ik het als een passie. Die foto MOET gewoon helemaal goed worden! Als ik daarvoor midden in de winter in het water moet gaan liggen, met mijn goede kleren door de modder moet rollen of midden in de pikkers moet gaan liggen, doe ik daar niet moeilijk over. 'Alles voor de foto' zeg ik altijd maar. Als een model hetzelfde voor mij doet, waardeer dat ook zeker. Dan werk ik het fijnst.

Mensen fotograferen is echt mijn ding. Het leuke is dat iedereen anders is. Zo zal de ene je voor de lens direct al zijn moves en poses laten zien, terwijl de volgende vraagt ineengekrompen wat hij moet doen. Daar ga ik op in, ik wil iemand neerzetten zoals hij of zij is.

Licht is het belangrijkste. Ik ben gek op tegenlicht, en maak er ook veel gebruik van. Vaak maakt het een foto 'hemels', daar smelt ik van.
Natuurlijk licht blijft het mooist. Meestal gebruik ik ook enkel een reflectiescherm om donkere delen wat op te lichten.

De komende tijd wil ik me meer gaan richten op mode (reportage) fotografie. Binnenkort start ik mijn eigen bedrijfje en het lijkt me super om zulke opdrachten voor tijdschriften te mogen doen. In de tussentijd blijf ik lekker alles en iedereen om me heen schieten!"


Alle foto's: © Sanne van Rozendaal

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie