Exposure: Mohamed el Amrani

Redactie 4499 0
Mohamed el Amrani was onlangs weekwinnaar in onze lezersgallery en daarmee verdiende hij een plekje in onze Exposure-rubriek. Na een compact te zijn ontgroeid moest en zou hij de Canon EOS 500D kopen. Voor als hobby naast zijn studie biomedische wetenschappen.

“Heel tevreden postte ik in december 2009 mijn eerste foto's op een fotografieforum en niet al te positieve feedback volgde al snel. Ik was echter vastberaden om door te gaan en wilde me koste wat kost verbeteren in het vastleggen van beelden. Om dat voor elkaar te krijgen speur ik dagelijks het internet af naar tips, technische informatie, nieuws enzovoorts. Het meeste leer ik eigenlijk door foto's van anderen te analyseren, maar ook door mijn foto's te laten 'keuren' door anderen.”

Landschappen

“Het was mij eerst niet duidelijk welke kant ik op wilde wat betreft fotografie. Ik deed van alles door elkaar. De ene dag was het architectuur, de andere dag macro en daarna weer (stedelijke) landschappen of straatfotografie. Al snel kwam ik er achter dat mijn interesse toch ligt bij stedelijke- en natuurlandschappen. In mijn optiek is bij dit type fotografie het doel om dagelijkse onderwerpen of locaties zodanig af te beelden dat deze bij anderen een bepaalde indruk achterlaten. Als ze bij mensen in de smaak vallen, is de foto geslaagd. De mening van anderen die weinig met fotografie te maken hebben is voor mij zeer belangrijk. Dit geeft voor mij enigszins weer in hoeverre een foto is gelukt.”

Portretfotografie

“Verder ben ik me de laatste tijd aan het verdiepen in portretfotografie. Het leuke hieraan is dat ik hier meer creativiteit in kwijt kan. Veel voorbereiding is hierbij vereist, waardoor ik mezelf nu meer uitdaag om na te denken over wat voor verhaal, gevoel of sfeer ik uit wil beelden. Daarnaast denk ik ook na over de locatie, styling, tijdstip, het weer, type belichting en ga zo maar door. Wat ik ook interessant vind en waar ik mijzelf vaak op betrap, is het vastleggen van objecten of mensen als silhouet in een omgeving.”

Foto's © Mohamed el Amrani

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie