Exposure: Michelle Reggers

Redactie 2143 0
Als winnaar van onze Halloween-fotowedstrijd op Facebook verdient Michelle Reggers ook een plekje in onze exposure-rubriek. Een jaar nadat ze haar eerste camera kreeg wist ze het: ik ga audiovisuele vorming studeren.

“Toen ik voor mijn opleiding van een simpele compact overstapte op een Sony Alpha 350 begon mijn liefde voor fotografie te groeien. De eerste vier jaar dat ik fotografeerde maakte ik veel zelfportretten, ook al kreeg ik veel te horen dat ik eens foto’s van modellen moest maken. Iedere fotograaf heeft zijn eigen stijl en fotografeert nog altijd wat hij wil. Ik heb mij altijd geïnteresseerd in portretten en wil zeker modellen gaan fotograferen. Maar door het maken van zelfportretten kan ik nog veel leren over het gebruik van licht, compositie etc. Eigenlijk maak ik zelden foto’s van andere mensen; naast zelfportretten maak ik wel macro's. 

Donker

Ik hoor vaak dat ik een donkere stijl heb, waarschijnlijk is deze ontstaan door mijn ervaringen van vroeger, in muziek en film. Ik werk graag met maskers, donkere make-up en bloed. Er zijn mensen die rustig worden van vrolijke kleuren, maar ik word juist rustig van donkere, dramatische foto’s. Ik maak ook graag gebruik van Photoshop, wat ik bij de meeste foto’s toepas. Helaas krijg ik ook hier veel commentaar op. Het belangrijkste is echter dat ik me daar goed in uit kan leven.

Toekomst

Met mijn Sony Alpha 350 maak ik veel foto’s met natuurlijk licht. Als er te weinig licht is maak ik gebruik van een externe flitser. Als objectief gebruik ik de Sony 50mm f/1.8 en Sony 18-70mm. In de toekomst wil ik zeker verder studeren in de fotografie. Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar modellen, maar ook dat kan nog veranderen. Ik wil er zeker mijn beroep van maken, maar welke kant ik precies op ga is nog onduidelijk.”

Foto's © Michelle Reggers

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie